Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 13.08.2021 v 16:55

Jejda, to vypadlo. Denib, vypadá to na Soudný den, dočtení rozečtené a potom od pondělí zbytek Dallasu :) uvidíme, zda budou plány nakonec i realita :D

denib
denib 13.08.2021 v 17:00

Lenka: To znám, plány a realita kolikrát nespolupracují :-)

Marika Vanova
Marika Vanova 13.08.2021 v 20:59

Eicheriku - ad CD : po Vánocích se třídní ptal naší dcery, co dostala pod stromeček a ona, že CD a on na to :To se ještě prodává? Takže ty jsi zabodoval fest, si utratil majlant :-)

Eicherik
Eicherik 13.08.2021 v 21:05

Marika: Je to nosič, který je už na ústupu, ale já jsem známá "konzerva". :-D Cena je slušná, jeden kus bratru za 300,- Kč. :-)

Eicherik
Eicherik 13.08.2021 v 21:07

Marika: Jsem zvědavej, až ohodnotíš Tajemství ostrova..... Mě to hodně dojalo. :-)

encyklopedie
encyklopedie 13.08.2021 v 21:11

,,,jo,jo "konzervy" jsou drahé......

Text příspěvku byl upraven 13.08.21 v 21:12

Eicherik
Eicherik 13.08.2021 v 21:16

encyklopedie: Je to z části i o sběratelství. Nejsem sám, kdo si koupí v podstatě to samé album s novým obalem. Ale většinou není úplně stejné, často má nový zvuk. :-)

Marika Vanova
Marika Vanova 13.08.2021 v 21:19

Eicheriku - Tajemství ostrova musí ještě malinko počkat, ale dostane se na něj, to ať se nebojí, teď musím vyzvědět jiné Tajemství a to italské vily.
Jsem více méně též konzerva, nemám ráda změny.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 13.08.2021 v 21:32

Eicherik: já se za to nestydím, že mě to stále baví. Booklet navíc voní jako kniha. A proto si fyzično užívám i z více ohledů :)
A jestli jsem kvůli tomu konzerva (a ještě k tomu nečtu ebooky), tak jsem za to fakt ráda :)

paulhunter
paulhunter 13.08.2021 v 21:45

CD není jen pro konzervy, zvukově je to pořád nepřekonané fyzické médium :-)
Po sbírce vinylů a neosobního poslouchání na streamovacích hudebních službách jsem zabrousil zpět k CD. Jsou teď “za pár korun” a věřím, ze jednou zažijí zas návrat jako vinyly.

Eicherik
Eicherik 13.08.2021 v 21:51

Vinyl má také své kouzlo. Nádherný zvuk a ten parádní veliký obal. Jen se hůře skladuje. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 13.08.2021 v 21:54

Právě! Za svoje první cd jsem dala sedm stovek. Taky ho mám stále. Jenom s MC, co se vrací do módy, je problém. Nemám to na čem přehrát :( ani ty starý tedy. A že mám ty klenoty furt. Třeba první album AFI...čili ne sběratelská hodnota, ale emocionální hodnota...
Ale bylo by to fajn. Zase se vrátit do dob, kdy děcka na tužce točí kazetu místo spinneru. Ale to už je taky vlastně out asi, co? Teď frčí to promačkávání "boulí" z plastu. Mám okno, jak se to jmenuje...

Text příspěvku byl upraven 13.08.21 v 22:03

Eicherik
Eicherik 13.08.2021 v 22:00

Lenka.Vílka: Taky si pamatuji, že jsem za několik CD kapely Bathory utratil na Václavském náměstí celou svoji vejplatu. Kazety (MC) taky zažívají částečný návrat. Vlastním dva kousky, ale už jen jako dekoraci v knihovně. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 13.08.2021 v 22:07

Eicherik: děkuji jsi to napsal celé, tj "kazety (MC)". Kdyby to četl někdo mladší a nevěděl by :D
Já mám teď jenom problém, že v nové knihovně mi přehrávač nejde kam postavit, když se cd otevírá tím že otevírání vyjede nahoru. A jiné místo nemám. Tak ho musím vždy chytit, vložit cd, zavřít a vrátit do knihovny. Mít spotify tohle neřeším :D ale výsledek je tak jako tak lepší :)

encyklopedie
encyklopedie 14.08.2021 v 14:15

...já s konzervárenským průmyslem dávno rozvázal pracovní styky .... a jsem fakt rád

Eicherik
Eicherik 14.08.2021 v 14:49

Každej jsme jinej. Mně by bez těch hudebních nosičů a papírových knih bylo smutno. :-)

encyklopedie
encyklopedie 14.08.2021 v 15:20

Eicherik....smutno?.....to jsem si taky říkal, než jsem se přenesl do 21.století a začaly fungovat skládky ..... jediné "medium" je externí disk ....

denib
denib 14.08.2021 v 15:30

I když už čtu i ebooky a má to svoje výhody, pořád miluji papírové knihy. Dokonce zvažuji, jestli nemám zase začít chodit do městské knihovny - chybí mi inspektor Gamache :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 14.08.2021 v 15:31

Co se konečně shodnout na tom, jsou tady lidi, co mají rádi tamto a druzí tamto a nedělá to z nich asociály? Zatím jsem si všimla jenom odsuzovačného tónu směrem těm, kdo preferují papír, obráceně to není.... :/
Ale je to pravda, papír hůře ukradneš, takže nevýhody sou jasný ;)

encyklopedie
encyklopedie 14.08.2021 v 15:37

Lenka ....mě je to úplně .................... jedno ....co si sbíráte ....jen jsem dávno přišel na to, že "konzervy" rezaví a je potřeba je někdy vyhodit...... myslím, že už jsem k těm konzervám řekl vše.....

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 14.08.2021 v 15:43

Encyklopedie: děkuji. Ty možná ještě ne, ale ostatní to na mě možná už poznali, že nejsem milovnice pasivně agresivního přístupu. Takže dík za poslední příspěvek...

denib
denib 15.08.2021 v 09:20

V Pendergastovi čte jedna postava jinou skutečnou knihu od této dvojice autorů a přitom si myslí: "Není to špatné, ale nějak tomu chybí originalita."
Tak nevím, mám si to přečíst? :-) Přijde mi to vtipné... :-)

Eicherik
Eicherik 15.08.2021 v 09:43

denib: To je dobré. :-) Úplně to nesouvisí, ale tohle mi to připomnělo. V jedné staré krimi hraje W. Matuška nějakého záporáka. A z rádia zrovna hrajou Matušku. A ten záporák Matuška říká něco jako: Ten zpěvák vřeští jako opičák. :-)

Text příspěvku byl upraven 15.08.21 v 10:55

Eicherik
Eicherik 15.08.2021 v 10:01

Od nového krimi románu Michaely Klevisové s názvem Prokletý kraj toho hodně očekávám. A má i pěknou obálku. :-)

https://www.databazeknih.cz/knihy/proklety-kraj-476283

A na Draka stále čekám. :-D Ale co, alespoň je na co se těšit. ;-)

Eicherik
Eicherik 15.08.2021 v 10:53

Dnes jsem v knihobudce ulovil román Cyankáli v šampaňském. Je to jedna ze tří knih od Agathy Christie, které mám vytipované. :-)

Vložit příspěvek