Filosofování pod starým mohutným dubem
Dnes začínám číst Hvězdné pavouky. Autora mám zaškatulkovaného jako záhadologa a jelikož se mi jeho styl psaní líbí, tak jsem zvědavej, jak se popasoval s beletrií. Navíc je to částečně autobiografický příběh. Dle zatím jediného komentáře se jedná o pohled do "klučičího světa". Zatím se mi to líbí hodně. :-)
Skeeve: Ty tam ale asi nebyly schválně? :-D Napadla mě cibetková káva. :-)
Text příspěvku byl upraven 25.08.21 v 17:48
Eicherik: Zelený čaj mám hodně ráda, piju ho asi nejčastěji a pak bylinkové, ale dám si i černý nebo bílý. Jediný, co nemusím, tak ovocný čaj.
Kniha Hvězdní pavouci mě nezaujala, ale zato Katův polibek vypadá dobře. :)
Skeeve: Tak na takové kuličky bych taky zůstala koukat. Chudák, ale pobavilo mě to. :D Mě se naštěstí za dobu, co si kupuju sypané čaje, nic takového nestalo.
denib: Koukám, že kniha Úzkosti a jejich lidé se ti líbila. Mám už ji koupenou, tak se na ni chci pustit po dočtení knihy, co čtu teď. :)
Kupujeme sypané čaje, ale nikdy žádný problém nebyl. Často si ho necháváme navážit přímo z dózy, tak přímo vidíme, co kupujeme.
keri.H: Líbila, ale o trošičku méně než ostatní. Moje nejmilejší je pořád Muž jménem Ove.
denib: Muž jménem Ove bych si taky chtěla přečíst, tak uvidím, kdy se k ní dostanu. :)
Skeeve: Možná ty zkušenosti, nebo to nějakým přístrojem třeba zkoumal. :)
Několik mých zdejších oblíbených uživatelů četlo a dobře hodnotilo Naslouchače a Faju. Ale koukám, že nikdo z nich ještě nečetl Nastereu? Jdu jí teď začít číst, ale přiznávám, že mám trochu obavy, jestli bude tak dobrá jako předchozí díly...
denib: Jsem zvědavá, jest-li se ti bude líbit.
Nastereu chci začít číst až si bleskem připomenu Naslouchače a Faju. Ale nejdřív chci dočíst/přečíst jiné knihy, tak 3. díl ještě chvíli počká. Ta největší čtenářská nedočkavost po poslední větě Faji se během dlouhého čekání rozplynula.
R.E.M.: Ano, bylo to dlouhé. No, jak teď koukám na první stránky, jsem ráda, že je vzadu slovníček, který mi vysvětlí zapomenuté výrazy. Možná jsem si ty první dva díly také měla nejdřív připomenout. Uvidíme...
Až teď jsem si všimla, že je Den psů.
Tak..pejskové, všechno nejlepší. Třepu packou.
Medunkavera: Tak to je legrace, dneska se se mnou kamarádil jeden černej špic. :-)
Jojo, to znám. Se mnou se tu - kde bydlím - také pár pejsků kamarádí.
denib - zrovna dneska si jdu do knihovny pro Nastereu, mám ji tam na rezervaci a konečně na mě přišla řada.
Marika: Jsem cca za čtvrtinou a musím říct, že R.E.M. dělá dobře, že si chce nejdřív připomenout předchozí díl. Trochu se v některých věcech ztrácím, jak jsem je už zapomněla. Teď už se mi nechce toho čtení nechat, ale před čtvrtým dílem si určitě ty předchozí přečtu znovu...
Text příspěvku byl upraven 27.08.21 v 11:21
denib - zřejmě máš pravdu, ale už si to nestihnu půjčit v knihovně, je to v rezervacích a tahle Nasterea taky. Nějak se tím prokoušu. A ty myslíš, nebo víš, že bude další díl?
Marika: Na záložce je napsáno, že Nasterea je třetím dílem plánované pentalogie.
Hmm, tak to jsem nepostřehla, ještě jsem to tak neprohlížela, ten třetí díl a u těch dvou jsem to asi zapomněla, díky a hezké počtení.
Dnes jsem si z knihobudky přinesl povídkovou knihu Karla Klostermanna V srdci šumavských hvozdů. Je to hodně staré vydání od Josefa R. Vilímka, snad z roku 1904, to se ještě pokusím dohledat. Má to nádhernou obálku, ale kniha je ve špatném stavu. :-)
Tak díky Národní knihovně jsem zjistil, že by se mělo jednat o vydání z roku 1919. :-)
Eicherik: Klostermanna mám ráda, určitě to bude dobrá kniha... dobrý úlovek...
denib: Já ho mám taky rád, ale jen jeho Šumavskou tvorbu. Mlhy na Blatech jsem nedočetl. :-)
Text příspěvku byl upraven 28.08.21 v 21:20
Vložit příspěvek