Filosofování pod starým mohutným dubem
R.E.M.: Koukám, že se ti líbí Kinsey Millhoneová. Mně taky. Snažím se získat všechna písmena... Vždycky jednou za čas si za něco za odměnu nějaké pořídím :-)
denib - pár dílů už máme doma. Chystám se na první díl A... jako alibi. Dnes už jsem Kinsey skoro rozečetla, ale pak ji, 5 min. před dvanáctou, předběhl johanita a bývalý templář Zdislav. Tak K. M. ještě pár dnů na nočním stolku počká.
Text příspěvku byl upraven 30.08.21 v 20:12
denib - mám to podobně, že jsem si rozečetla příliš mnoho sérií, ale příliš si z toho vrásky nedělám, co stihnu, to stihnu a vybrat si to nej.
U nás zůstalo dlouho otevřené okénko na vrácení a půjčení, ještě minule tam bylo, zda to nechají i dál, nevím. Já ho nevyužila, chodila jsem vždy dovnitř.
Tyhle přístroje na půjčení a vrácení knih bych nevyužila, jak píše Lenka, ten kontakt s knihovníkem je fajn. :)
Zítra si jdu do knihovny pro knihu Drak spí, čekal jsem na ni pěkně dlouho. Rovnou jsem si objednal knihu Prokletý kraj od stejné autorky. V Praze máme jen 25 kousků a jsem šestý v pořadí. :-) Počítám, že jí dostanu až příští rok v létě. :-D
Eicherik: už máte Prokletý kraj? Já mám bojovku. Každý den se kouknout, zda tam už není a zamluvit mamce. Autorku zbožňuje :)
Já mám zamluveno Na smrt od Kariky. Před půl rokem jsem byla dvacátá na jeden kousek :D (teď jsem na koukla, oni snad něco dokoupili!!! Už mají tři. Že by na Vánoce?)
Text příspěvku byl upraven 31.08.21 v 20:27
Lenka.Vílka: Taky Klevisovou zbožňuju. :-) Na smrt máme v Praze 51 svazků a v tuhle chvíli jsou 3 kousky volné. :-)
Eicherik: no, jo, no, alespoň to má člověk rozložené (Karika.)
Já četla pouze první díl a moc mě to nechytlo, ale kdo ví, třeba dostanete druhou šanci, když furt slyším, jak se mamce nová kniha líbila víc než ta předchozí (Klevisová.)
Ale je taky pravda, že jsem jí poslední dobou narvala dost svých oblíbených knih, které se jí líbili. Důchodci mají nějak moc času, ne? :) Dokonce souhlasila s tím, že si přečtě nějaký komiks (takže bude vybírání, co někomu, kdo nemá žádný zkušenosti, půjčit jako úplně první) a chtěla by zkusit Kinga. Tak by bylo fér zkusit něco jejího :)
Text příspěvku byl upraven 31.08.21 v 20:35
U nás je Prokletý kraj jen elektronicky. Ale až půjdu do knihovny příště, chci si půjčit Dům na samotě, ten jsem nějak přeskočila.
Nechci komentovat to, proč se někomu něco moc nelíbilo. O tom můj příspěvek není. A napsat do komentáře, že to asi není pro ženský, protože dva díly (série má dva díly) je jedna velká rubanice. No, to mě osobně na tom bavilo úplně nejvíc. Asi jsem byla v minulém životě chlap. Uživatelka mi určitě promine, že jsem použila její komentář. Jenom mě to přinutilo k úsměvu a zamyšlení.
Mě občas právě takové knihy baví. Ale musí ta akce být dobře napsaná a musí dávat smysl. Potom se klidně nechám unášet celou knihu na jedné stejné vlně :)
Jak to máte vy? Baví vás podobné věci taky?
Text příspěvku byl upraven 31.08.21 v 20:49
Lenka.Vílka: Já zrovna rubanice nemusím. :-) A když je v knize moc akcí, tak trpím. :-D Mám rád třeba, když má příběh kořeny v hluboké minulosti a nebo když jsou všechny postavy "dohrány", když se dozvím, jak všechny hlavní postavy později dopadly. :-)
Lenka: To strašně záleží na tom, jak to je napsané... Někdy mě to baví, někdy mi to připadá zbytečné.
Eicherik: poslední dobou jsem dospěla k názoru, že pokud nejsou dobře rozepsané postavy, ke kterým si neudělám vztah (jedno pozitivní či negativní), kniha se mi nelíbí a obsah je na druhém místě hodnocení, ale občas potřebuji nějak vypnout.
Pár dní zpátky jsem viděla film Last Christmas. Spnilo to svůj účel? Spnilo. Bulela jsem jako želva? Bulela. Prostě to ke konci dojalo. A vypla jsem u toho :)
Text příspěvku byl upraven 31.08.21 v 21:07
Denib: jo, přesně tak, naprostý souhlas :)
Já mám moc ráda i akční filmy, ale když je to špatně natočený a blbě napsaný, a akce nedává smysl, vypnu, přestože je to oblíbený žánr.
Eicheriku, já jsem na Prokletý kraj 4. ve frontě a přečtu a vrátím určitě brzy.
Až dosud jsem neměla naprosto žádné pochybnosti o fungování rezervací v MKP. Až nyní, v neděli. Pozdě večer jsem si chtěla zarezervovat Prokletý kraj a v šoku jsem zjistila, že má knihovna jen dva výtisky a že jsem až 48. ve frontě … První, co mě napadlo – vyzvat Pražáky tady na databázi, aby si rezervovavali a až fronta ještě více naroste, třeba knihovna dokoupí další výtisky. Pro ty z vás, kdo nevědí – rezervaci lze u nás před splněním bezplatně zrušit. Já vím, je to nekorektní. Takže myšlenku na výzvu tady jsem zavrhla. Zklidnila jsem se a podívala se na další knihy paní Klevisové – všechny má knihovna v počtu něco přes 20, některé dokonce i 50 výtistů. Vydržela jsem do pondělí a ejhle – vytisků už je 25 a fronta na rezervaci jen – teď nevím, 5 nebo 6. Ale kam zmizelo těch chybějících skoro 20 rezerací by mě zajímalo …. Takže bůh ví, jak to je.
knihomolkaVěra: Já zase tolik na tu knihu nepospíchám. Mám toho na čtení spoustu, ale těším se na ní hodně. :-)
U nás jí ani nemají. Ale jinak většina knih od autorky je vypůjčená. Na knihu Drak spí je 16. rezervací. Já si od autorky chci přečíst Kroky vraha, tu teď sice mají k dispozici, ale budu si půjčovat jinè. Zrovna dneska se do knihovny chystám a chci si půjčit od Goffy Plaváčka.
Chtěla jsem taky čajovnu v Tokiu, ale ta má 8. rezervací, tak dnes zarezervuju a uvidím, kdy se ke mně dostane. :)
Vložit příspěvek