Filosofování pod starým mohutným dubem
Já si na letošek naplánoval přečíst dvě série. První Robert Langdon mám dočtenou a u druhé Pendergast mi chybí už jen přečíst poslední díl. Pomalu se rozhlížím, do čeho se pustím příští rok. :-)
Ja sa obávam, že som s Cadfaelom skončila. Je to stále to isté v bledomodrom, vždy je tam milostný motív a dobrodružstvo, pátranie hrá druhé husle, o histórii minimum. Je to pohodové, ale ako historický dobrodružný červenoknižničný príbeh s detektívnou linkou je to z každého rožka troška, až mi to pripomína tortu psíka a mačičky. A ešte sa mi tie knihy zdajú na jedno brdo. Som presýtená.
Mimochodom, ten milostný motív by som prežila, keby nebol všade a keby nebol On vždy bez bázne a hany a Ona veľmi mladá, veľmi krásna, veľmi nevinná a veľmi bystrá. Bože...
Naias: Po tom, co jsem si přečetl Tvůj komentář k druhému dílu, jsem to tak nějak očekával. :-)
Mně se na tom asi líbí to, že si Cadfael hospodaří na své zahrádce v opatství a občas si odskočí vyřešit nějaký ten případ. Takový ten klid a pohoda mě tak nějak pěkně ukolébává. :-)
Hej, mať takú záhradku by bolo fajn, len keby tam nechodili pacienti. Vyrušovali by ma z rozjímania.
Tak jsem toho Ikaboga dočetla a musím říct, že na knížku pro děti tam je hromada mrtvol ... :-(
denib: Tak to vypadá, že ta kniha je určena pro věčné děti. Asi do toho půjdu. Mám rád pohádky a mám rád hromady mrtvol... :)
Teď mne napadá, že i v Harry Potterovi bylo pár kupiček...
Terror: Není to jako Harry. Je to opravdu pro děti, takové pohádkové. O to víc mě překvapilo, kolikrát tam někdo umře.
Zajímalo mě, jaký mají vztah dýně a Halloween. Sám mám svícínek ve tvaru dýně, ale používám ho celoročně. A dočetl jsem se, že dýně nahradila řepu a tuřín. Řepa a tuřín se dříve vydlabávaly a dovnitř se umisťovala svíčka. Takto upravené se stavěly před keltská stavení nebo do oken, aby jednak odradily zlé duchy a zadruhé přilákaly zesnulé předky. :-)
Eicherik: když porovnám naší řepu a dýně, chápu, proč se na to přešlo :D asi dřív byly větší (jako řepa)...
Text příspěvku byl upraven 31.10.21 v 15:43
Ja čítam Vianočné prasiatko a na knihu pre deti je tam celkom pekná porcia nešťastných až zúfalých postáv.
Jenom vsuvka. Než jsem se vrátila před chvílí domu, napadlo mě, že mám náladu na jeden film. Přijdu domu, zapnu televizi a co se neděje...hrají ten film. Buď mi hrabe nebo jsem čarodějka. Hodí se to tematicky ;)
Eicherik: líbí se mi, že je tady tolik chytrých lidí, co mi vysvětlí, že vlastně nejsem magor ;)
LV: Já teda nevím, ale asi bude něco ve vzduchu. Nějaká magie nebo co. Mně se to stalo včera. Navečer jsem přemýšlel, že bych si pustil Ready Player One a bum, oni to dávali v telce! A stejně jsem si to pustil, abych to měl bez reklam...
A ještě jedna věc: dneska jsem objednával čtyři knihy, celkovou cenu jsem nějak nepočítal a když mi přišla faktura: 666 Kč včetně poštovného... Normálně se začínám bát.
Lenka.Vílka: To se ví. ;-) Chvíli jsem se obával, že mě proměníš v nějaké zvířátko. :-D
Terror: hmm, hmm, u mě stejný film, dneska to opakovali. Ale kouknu večer, bez reklam...
No tak jo. Takže si dneska pustím Vymítače ďábla. :-D
EDIT: A teď se mi ještě zastavily hodiny...
Text příspěvku byl upraven 31.10.21 v 17:06
Hej hou, Halloween,
čarodějky na komín,
zbude po nich jenom stín,
hej hou, Halloween.
(Rok, tradice a svátky - Nigel Pennick)
S tím filmem je to zajímavý a ještě, když vás oba napadl stejný film. :D Já včera viděla akorát konec.
keri.H: Měla. Velmi mě přitahuje ten svět, v kterém se příběhy Agathy Christie odehrávají. Ten starý svět a prostředí těch dam, gentlemanů, ale i podvodníčků na úrovni. :-)
Text příspěvku byl upraven 31.10.21 v 19:27
Vložit příspěvek