Filosofování pod starým mohutným dubem
Naias: promiň, nevím, jak se mi tam ta jednuška dostala :(
Tam už mám knihu vybranou. Ostatní mě podpořili v tom, že jedenáct let je stále dětství. Takže...vybráno.
Se mi zdá, že je to pořád to samé. Moc se mi nelíbí africký autor. Musím si tady nechat poradit. Naopak je výborné téma 22 let plus. Konečně zjistíme, jak jste na tom s věkem, děvčata! ;-)
Terror: no právě! Proč si všichni myslí, že to nemám vyplněný?! Aby ostatní nevěděli, že jsem už stará škeble :( ach jo :/
Chachá, kolektív autorov to istí. Skúste hádať, ktorý z nich je o 22 rokov starší!
Jedině kolektiv, dobrá Naias, dobrá. Navíc když na tohle ani nepomůže vyhledávání. Buď kolektiv nebo musí jeden doufat, že bude zima konečně tuhá a bude čas hledat. Jinde...
Tedy, nikdy jsem se čtenářské výzvy neúčastnila. A letos nemůžu, protože neznám žádného stoletého autora...
Terror: Jo u afrického autora jsem si taky říkala, že bude problém.
Naias: Ten nápad s kolektivem u toho tématu o 22 let starší autor se mi líbí. :)
Keri.H: Za mě Chimamanda Ngozi Adichie. Už jsem jí začala číst letos a hodlám pokračovat :)
Raksa.A: Dle mého to může být i autor, kterému by bylo sto let, kdyby ještě žil.
Jinak, zakládám petici proti použití knihy od autora kolektiv. :-D
Lenko, však je Ti jedenáct a to je stále ještě dětství, ne?
Nemáte někdo tip na autora z dob Afriky koloniální (např. narodil se britským rodičům v Africe, ergo by to měl být africký autor)?
PanPredseda: občas si připadám na pět. Hlavně když se mi něco nece... :D
Napadlo mne, že když je jedním z témat na příští rok kniha s předmluvou, pak by na ten přespříští mohla být kniha s pomluvou. ;-)
Africký, to neviem, ale až bude vo výzve indický autor, navrhnem Geralda Durrella.
A mám ho komplet! Poslední kniha od Jaroslava Velinského je doma! Kdybych chlastal, tak se naleju! Takhle to oslavím alespoň nabídkou všem okolo chodícím, postávajícím, posedávajícím a polehávajícím poddubačkám a poddubákům - Prosím, jestli chcete, můžete mi tykat. To věčné vykání mi přijde strašně upjaté a odtažité. (A taky se mi nechce psát každému zvlášť do soukromé zprávy.)
PanPredseda: Třeba Alexander McCall Smith je britský autor, co se narodil v roce 1948 v Rhodesii (Zimbabwe). Jeho detektivky jsou takové milé. Otázkou je, zda to splňuje podmínku afrického autora :-)
Terror: Ahoj!
Už není tajemstvím, kolik mi je, tak si snad můžeme i klidně tykat...
Čtenářská výzva je tak těžká, jakou si ji čtenář udělá... Pokud někdo chce a je to v jeho náhledu na věc v pořádku, tak proč ne? Já bych třeba Rudu Kiplinga nikdy za indického autora neoznačil, ale lidi jsou různé... :)
Jo, díky, denib alias první vlaštovko! :)
EDIT: Lenka: Ahoj a díky, čarodějko! :)
Text příspěvku byl upraven 02.11.21 v 17:13
Terror: Ahoj. :) S tím vykáním to chápu, taky mám radši tykání a obzvlášť s lidmi, se kterými si mám, co říct.
Lenka.Vílka: K tomu věku. Zrovna nedávno jsme se s kamarádkou bavily, že si připadáme staré, když nám děti říkají dobrý den.
Keri.H: ja jsem alergická na "mladá pani". Já jsem zvyklá tohle říkat babčám na hrobem. No, říká mi tal každej v práci :D
Ale když mi cizí děcko na ulici řekne dobrý den, je to pro mě znamení. Třeba na tom nejsme jako lidi ještě tal špatně ;)
Ad denib: Děkuji za tip.
---
Terrore, ahoj, já jsem předseda. Teda býval jsem a už mi to zůstalo.
Terror: Jak to myslíš, že máš doma poslední knihu od Jaroslava Velinského? :-)
Koukám, že ČT začíná reprízovat seriál Cirkus Bukowsky. Kdo ho neviděl, tomu ho doporučuji. :-)
Kde je možné vidět celou Čtenářkou výzvu 2022? Já vidím jen body 16 - 20. :-)
Text příspěvku byl upraven 02.11.21 v 18:59
A co zkusit z Afriky https://www.databazeknih.cz/knihy/dlouha-cesta-za-svobodou-37757 ? Kdo to ještě nečetl. A ne pouze kvůli čtenářské výzvě.
Vložit příspěvek