Filosofování pod starým mohutným dubem
Terror: Už dlouho mi nikdo neřek něco tak hezkýho, jako jsem si dnes přečetla v tom výsledku. Tak dík! :D :D :D
Mě taky většinou vyjde, že jsem blbec. Ale v blbinách exceluju! :D
Terror, můj táta říkal, že když někomu nadáváš, je lepší vykání. No uznej, ty vole - nic moc, ale vy vole - to zní!
Raksa.A: Něco na tom bude. Na druhou stranu, pokud někomu vykám, tak se mu tu nadávku zdráhám udělit... Sakra, teď to vypadá, že jsem si tu se všemi potykal, jen abych jim mohl nadávat! :-/
Moje bývalá kolegyně si odmítla tykat se šéfem se slovy: "Kdybych Vám tykala, tak bych Vás poslala do pr*ele" :-)
Vykání, tykání a onikání. Preferuji tykání, ale většinou se přizpůsobím svému diskutujícímu protějšku. :-)
Když jsme u toho tykání, tak otàzka na chlapy. Při osobních setkáních čekáte vždycky až vàm to nabídne žena nebo to nabídnete i vy?
Mě třeba je kolikrát blbý nabídnout tykání jako první.
Mám navyklé, že tykání nabízí žena. Ženě nabídnu tykání pouze v případě, že je výrazně mladší. :-)
Eicherik: Právě u starších chlapů mi je to obzvlášť blbý. Prostě je tam určitý respekt vůči starším.
Ale je pravda, že už se mi asi 2x stalo, že se mě zeptal chlap v podobným věku, jestli si můžeme tykat, což mi vůbec nevadí a v tom případě jsem byla i ráda, že to vzešlo z té druhé strany.
Mám to stejné, jako kolega Eicherik. Ale když už je to neúnosné - oba na sebe čumíme, kecáme a koktáme nesmysly a je jasné, že ani jedna strana neví jak to říct, tak to holt zterrorizuju já. :)
Terror: Souhlas s tou komunitou. Nejen nadávky jdou líp od srdce. Se mi docela ulevilo, že to leckdo i tady tak má.
Jinak osobně se mi spíš ze strany mužů stává spontánní tyknutí, po kterém pak následuje úlevná dohoda na trvalém tykání .)
KristinTj: To tyknutí ze strany mužů není spontánní. To je předem připravená a vykalkulovaná věc. Věř mi. (Uj!) :)
Terror: Nehodláš tady doufám vyzradit všechny naše mužské strategie? ;-)
Terror: Ale nee… Nechci! Sakryš :D
Ses dneska rozhodl brát lidem iluze, bo co? Nejdřív Lenka se svým radostným výsledken testu a teď tohle. Ach vy muži!
Text příspěvku byl upraven 03.11.21 v 19:25
Eicherik: Všechny ne. Ale některé bych si ještě mohl vymyslet... :)
KristinTj: Ber to tak, že celá tahle diskuze je jedna velká iluze. A tu nikomu neberu. :) A hlavně, mne je třeba brát s rezervou, když mě chytne diskuzní šílenství, lítají kolem různé pitomosti. :)
Dnes jsem měla tak trochu den blbec. Tahle diskuse tedy zatím zůstává top akcí dne :D
Tiež som nemala ktovieaký deň. Potom som si skočila kúpiť knihu a zlepšilo sa to.
Ad Naias:
Tuto: https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/jemne-umenie-mat-veci-v-p-i-401008?lang=sk ?
Naias: Přesně. Dnešek nic moc, ale pak jsem si na poště vyzvedla knížky a je o něco líp.
Ale to jo. Včera jsem sice s těžkými prsty platila knihu, ale až si jí zítra budu vyzvedávat, budu si hvízdat :) sice trochu macek, ale co. Nejsem žádnej knižní rasista. Zima bude dlouhá ;)
PanPredseda, nie. Knihu pre deti, ktorá prvý raz vyšla v 1947. Mám rada také staré detské knihy, dobre sa mi pri nich relaxuje.
V jiné diskusi se zrovna teď hádá dětská kniha, co vyšla poprvé v roce 1943. ;-)
Tohle stojí za přečtení
https://magazin.aktualne.cz/kultura/literatura/proc-se-cesi-nevraceli-z-emigrace-milan-kundera-nevedeni/r~043d6c563d0d11ec9322ac1f6b220ee8/
ad tykání - Když jsem před pěti lety začala chodit do linedance klubu (prostě tanec) tak mi bylo řečeno, tady si jenom tykáme a je to moc fajn, jsme tam ženy v různém věku a postavení a jsem ráda, že si nemusím pamatovat, s kým si tykám a s kým vykám.
Vložit příspěvek