Filosofování pod starým mohutným dubem
Poslední týden, dva nejsem schopná dočíst ani jednu knihu, a to už jsem min. týden chtěla jít do knihovny vrátit půjčené.
Text příspěvku byl upraven 12.12.21 v 20:53
Lenka.Vilka, bohužel řekl. Ale, proti tomu se ihned ohradila odborná komunita. To samozřejmě zde populární není, takže, ačkoliv není nijak těžké najít, se o tom mlčí. .. Minulý týden jsem věnovala celý den snaze rozšířit záběr zdejších, velmi jednostranných, příspěvků. V momentu, když jsem si přečetla, po skoro dvou letech, opět, že lidé umírají s covidem, ne na covid, usoudila jsem, že je jakákoliv diskuze zbytečná, marná... a teď koukám, další hloupost, že očkování na situaci žádný vliv nemá, včetně třetí dávky... opět, není nijak těžké zjistit, jak se to s ním má, včetně možných reinfekcí... ale marnost, nad marnost, kdo by se nějakými studiemi a jejich výsledky zabýval, vždyť to pan Landa, Vandas vysvětlí...
Marika, přeji, ať jste brzo v pořádku a můžete nadcházející Vánoce prožít se svými blízkými...
Text příspěvku byl upraven 13.12.21 v 08:15
Taky už mám vybranou knihu roku 2021, ale asi nejsem tak odvážná, abych to zveřejňovala 12.12. Ještě jsou tři týdny do konce roku :D kdo ví, co se stane :O
Já bych taky rád udělal knihu roku. Musí to být nová kniha, tedy letošní? Pokud jo, tak jsem v háji. Já přečetl jen jednu, co mám ve výzvě. :stydlysmajl:
denib: Možná, že ji taky zkusím, protože jsem taky "kočkař" a M. Klevisová je opravdu velmi dobrá autorka. :-)
Siena: díky za upřesnění. Možná proto jsem to vypustila. Kdo ví... :/
encyklopedie - vybrat jedinou nejlepší knihu t. r. z mých přečtených neumím. Mám zase hodně kandidátů. Vybrat i jen 10 nejlepších by byl boj (přesněji, ne boj, ale obtížné.)
Text příspěvku byl upraven 12.12.21 v 21:03
Kniha roku 2021. Ještě pár dní počkám. Počítám, že vyberu tak kolem šesti knih, ale jen jedna bude ta nejlepší. :-)
Očekávám, že se již brzy objeví nové vlákno s názvem:
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2021
Text příspěvku byl upraven 12.12.21 v 21:04
Terror: za mě to není, že musela vyjít letos :D je to čistě náhoda, že mám zatím v top 5 dvě letošní novinky, ale to je protože vyšly dvě knihy od mého oblíbeného autora, takže jsem je musela přečíst hned ;)
Kdyby tímhle tempem pokračovali v roce 2022, tak si nebudu stěžovat :)
Text příspěvku byl upraven 12.12.21 v 21:04
R.E.M......vždycky je něco nejlepší
Kdysi se tady vedla debata ....nejlepší kniha kterou čtenář přečetl za život....
mám jasno, v sedmdesáti už si mohu dovolit zvolit jednu ....určitě lepší nepřečtu
Takže, vzhledem k tomu, že už do konce roku nic kolosálně bombastického v plánu četby nemám... Tramtadadá! Dan Simmons - Drood!
Terror - já to beru jako kategorii "Nejlepší knihy z přečtených v letošním roce". Novinky jsou u mě v menšině.
encyklopedie - vůbec "nechápu", jak nějaký čtenář dokáže vybrat nejlepší knihu svého života. To já nedokážu. X-)
encyklopedie - aha, myslíš tu oficiální soutěž. Já myslela, že bilancuješ svoje letošní čtení.
... asi už se dnes nebudu nutit myslet.
Tak nic, no. Takže je to Silverbergova Tvář vod. Musí být. Ale já bych se hádal. Encyklopedie: Zadání znělo nejednoznačně. Nemůžeme vidět do vaší hlavy, jak to vlastně myslíte. Zvlášť, když jsem tu hlavu v životě neviděl...
encyklopedie: Máš samozřejmě pravdu, ale většina zdejších čtenářů bude vybírat knihy v kategorii Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2021. :-)
nemyslím žádnou zdejší soutěž, nikdy jsem do žádné nehlasoval
Napsal jsem podle mne nejlepší knihu roku 2021, kterou jsem přečetl - Dámský gambit
R.E.M.
Mám svou nejlepší knihu života
mám svou nejlepší scifi knihu /mimochodem ta nikdy nevyšla - přesto je a je u mne nejlepší
mám svou nejlepší detektivní povídku
mám svou nejlepší scifi povídku
....a vím, že tenhle "žebřík" se těžko bude měnit
Čtyři věci vybrané z tisíců přečtených knih a tisíců přečtených povídek....
Úplně nechápu, proč by moje nejlepší čtená kniha roku 2021 měla být jenom vydaná v roce 2021. Navíc, když si to stejně budu vést na svém profilu a všichni mi tudíž mohou, že...
A i kdyby vzniklo vlákno (což beru jako dobrej nápad) každej ať si to dělá podle sebe... ;)
(OK, něco jsem tam vyčarovala.)
Text příspěvku byl upraven 12.12.21 v 21:27
Já jsem z letošního roku přečetla jen tu ve výzvě. Ale nejlepší knihy z letošních přečtených je pro mě problém vybrat..
Text příspěvku byl upraven 12.12.21 v 21:27
...nenapsal jsem nejlepší kniha, kterou jsem přečetl v roce 2021 .......ale nejlepší kniha roku 2021.....je pro mne jasný, že se jedná o knihu vydanou roku 2021,kterou jsem přečetl.
Na ničem nebazíruji, není to žádná anketa ....prostě jasná moje odpoveď - Dámský gambit
KONEC vysílání
Lenka.Vílka: Malinko jsi narušila koncepci posledních sedmi let. :-) Tady je přehled již existujících vláken:
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2020
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2019
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2018
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2017
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2016
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2015
Nejlepší knihy, které jste přečetli v roce 2014
Vložit příspěvek