Filosofování pod starým mohutným dubem

Aha... jen bych ráda podotkla, že můj příspěvek neobsahoval nic, co je vyjmenovaného ve zdejších podmínkách! A už mne opravdu uráží, když tu zůstává stopa s tímto vysvětlením.

Hana H., vakcíny nejsou nesmysl! Žádná studie, která prošla kritickou recenzí, nedokazuje účinnost léčby, kterou tu propagujete. Samozřejmě, můžete dál věřit, že za tím stojí jen nějací zlí, to vám samozřejmě neberu. A ano, VZP platí velké sumy peněz, však jeden den na KARIM, na JIPu, je drahý... a že se odkládá ostatní péče, to se opět promítne v účtech zdrav. pojišťoven.
O vakcínách, o léčbě, kterou tu propagujete, jsem již psala, lze si najít.
A ještě k těm objednávkám... výroba vakcín se neuděje přes noc. Jejich příprava je celkem dlouhý a i cosi stojící proces. Uvažuje se o uvolnění patentů, o vývozu mimo hranice EU... Pak je celkem nasnadě, že se v předstihu plánuje...
Zajímavé čtení, mimo jiné i o tom, kolik dávek vakcíny EU vyvezla, či darovala:
Safe Covid-19 vaccines for Europeans; website EU
Text příspěvku byl upraven 31.12.21 v 11:11

Hana H., tady nejde v co věřím, či nevěřím. Existují fakta a data, a ty hovoří jasně... A s prominutím, jsou to data na poněkud větším vzorku populace, než je vaše okolí. A s dovolením, medicína není založená na nějakém mainstreamu, ani nestojí na tom, že, celý svět je hloupý, jen zde jsme "radio"... i když vám samozřejmě tento postoj neberu, klidně si dejte tabletku Invermectinu i za mne:-)
A ano, výroba vakcín covid-19 je rychlá, rychlejší, než byla příprava jiných, již používaných. Přesto, přes noc to opravdu není... A ráda bych vypíchla, že ač objednány EU, nejsou všechny určené pro její obyvatele.
A velmi názorně podané informace jsem např. našla na stránkách Biologické centrum AV ČR. Samozřejmě jen pro ty, kteří jedou v mainstreamu, a dokonce, jsou tak zlotřilí, že případná zpřesnění nepovažují za dezinformace... :-)
Text příspěvku byl upraven 31.12.21 v 12:01

Izrael pochopil co, přesně? Že vakcinace je nesmysl? Ne, jen vyčkávají s čtvrtou dávkou, až bude více dat. Mimochodem, s dávkou, která byla určená pro ty nejvíce ohrožené... Jo, to je když se čtou jen nadpisy...

Elzhebeth, prosím, já nikoho neléčím! Pouze reaguji na to, co je tu prezentováno jako fakt. Příspěvky, které jsou, na rozdíl od mých, dost osobní. Hloupě osobní, proto jsem si dovolila dnes, zareagovat ve stejném duchu.
Ve svých příspěvcích jsem dávala odkazy na oficiální úřady, na stránky, jak naše, tak EU, na články populárně/naučné, které odkazují na originální studie. Psala jsem v nich o těch, kteří jednak svou profesí vědí, co říkají, pak i o těch, kteří informují populárně naučnou formou.

Hana H., prosím o citaci, kde se píše, že Izrael jde cestou promořování.
Jistě, v nemocnicích se zbytečně válí lidé, jsou lidé napojováni na mimotělní oběh, protože ti zlí doktoři chtějí rejžovat peníze z pojišťoven! Že s vysoce infekčním pacientem se musí "pracovat" v jiném režimu, že i u něj mohou ty původní obtíže mít horší průběh, to snad každému gramotnému je jasné. Nezlobte se, ale na tu vaši demagogii, jinak reagovat nelze. Jedna věc je, být obezřetný a nedůvěřivý k vakcínám, druhá, je předkládat podobné pseudoargumenty.
Ano, EU vyváží a daruje dávky vakcín. Vakcín, které jsou účinné a chrání očkovaného, i toho, kdo se očkovat nemůže!
Text příspěvku byl upraven 31.12.21 v 12:30

Hana H. citace z příspěvku 12:13
"...v Izraeli pochopili, že cestou je promoření..." Chtělo by se to lépe vyjadřovat, nebo alespoň dát "citaci", aby se vědělo z čeho čerpáte. Udělám to za vás:
"V Izraeli mluví o „modelu hromadné nákazy“ (Novinky.cz, 30.12.2021). Vzhledem k vysoké proočkovanosti izraelské populace si mohou dovolit začít uvažovat o zmíněném modelu. Ovšem za předpokladu, jaká data bude mít vláda i jejich poradci o variantě Omikron (Izrael odložil plánované očkování čtvrtou dávkou proti covidu. Proti bylo ministerstvo. iRozhlas.cz, 26.12.2021). A také, samozřejmě, i nadále budou testovat, i těmi, hlavně těmi, "nicnedajícími" antigenními testy, jak se píše v tom "vašem" článku z Novinek.
A jestli ještě po dvou letech argumentujete s covidem/na covid, tak, co říct... Půjčím si jednoho mainstreamového virologa, pana profesora Konvalinku:
"Mimochodem, nikdo nikdy neumřel "na AIDS". Vždy to byl zápal plic, nádor nebo jiná doprovodná choroba. Přesto není pochyb o tom, že ty lidi zabil HIV" (tweet, 30.11.2021). Ale co on o tom může vědět, že?
A jen ještě mimochodem, samozřejmě, zase ten ošklivý mainstream, dokonce světový mainstream, existuje cosi, co se nazývá nadúmrtí, porozhlédněte se...
P.S. 7.1.2022 - nechci zbytečně zase rozproudit debatu, tak zaktualizuji pro náhodné čtenáře:
" ...Izrael po zhruba desetidenním váhání začal jako první na světě očkovat vybrané skupiny obyvatel čtvrtou dávkou vakcíny proti koronaviru. Nejvýše postavený lékařský odborník, generální ředitel ministerstva zdravotnictví Nachman Aš, ji v neděli po důkladném prostudování údajů o nové variantě omikron povolil pro Izraelce starší 60 let, zdravotníky a osoby s oslabenou imunitou, a to čtyři měsíce po podání třetí dávky.
Rozhodl také, že třetí dávka se bude podávat už tři měsíce po té druhé místo dosavadních pěti, protože studie jedné izraelské nemocnice ukázala, že účinnost vakcíny Pfizer proti nákaze omikronem zeslábne po pěti měsících téměř na nulu. A právě probíhající izraelský výzkum naznačuje, že čtvrtá dávka posiluje množství protilátek pětinásobně.
Vládní poradní tým expertů čtvrtou dávku doporučil už týden před koncem roku a vláda ji okamžitě schválila, ale proti se postavilo několik předních imunologů, kteří to označili za nezodpovědné a vědecky nepodložené. Nachman Aš vládní rozhodnutí pozastavil a pustil se do zkoumání poznatků ze zemí, kde je omikron už rozšířený.
Výsledkem je souhlas s podáváním čtvrté dávky jen vybraným skupinám. Podle ministerstva zdravotnictví se zatím o plošném očkování neuvažuje, ale zřejmě se o něm bude v nejbližší době diskutovat. Izrael začal s vakcinací už na sklonku roku 2020 a mnoha lidem účinnost vakcíny zeslábla. ..."
(G. Zbavitelová: Izrael podává čtvrtou dávku vakcíny vybraným skupinám. iRozhlas, 6.1.2022)
Text příspěvku byl upraven 07.01.22 v 14:23

Hana H.: Byla byste tak laskavá a mohla byste ty svoje antivaxerské příspěvky psát do jiného vlákna?

Milé poddubačky, milí poddubáčci, je něco, na co se v příštím roce z čtenářského hlediska vyloženě těšíte? Třeba nějaká kniha, co má vyjít? Nebo kniha, která už dávno vyšla, ale konečně se k ní dostanete? Nebo nějaká soukromá výzva? Máte nějaké vlastní čtenářské přání na příští rok?

36 548 přečtených stran za rok 2021. Ví se, kolik se spálí jedním kliknutím na myši. Ví někdo, kolik se spálí kalorií přečtením jedné stránky knihy?

Tak si připadám, že jsem ještě ten román 1984 nedočetla, když jsem viděla můj ranní příspěvek smazán, Velký bratr tě sleduje.

Hana H., takže kolikátý je to příspěvek od rána? Kolikátý, kdy, doložím, že zkrátka není FAKT, to co píšete, vytáhnete zase nějaký jiný? Nerada to říkám, ale kohosi zde mi tím začínáte připomínat...
Eicheriku, je mi líto, že jsem odvedla toto "vaše", a nemyslím to nijak ironicky, neb vím, proč jste si ho zde založil, vlákno do nechtěných vod. Jen na mne ten první příspěvek jaksi ráno vyskočil... ale zase končím:)
A přeji všem, pokud to jen jde, příjemné odpoledne a ještě příjemnější večer...

Lenka: Jak jsi to počítala? Jednu knihu po druhé? To musela být hrozná fuška ... Ale vzhledem k tomu, že hodně čtu a vypadám, jak vypadám, to moc kalorií nebude.
Text příspěvku byl upraven 31.12.21 v 14:56
Vložit příspěvek