Filosofování pod starým mohutným dubem
Terror: Přesně tak. Vlastně nemůžu říct, že bych ten příběh plně pochopila, ale atmosféru to mělo...
denib - určitě platí "jak na Nový rok, tak po celý rok"! Proto jsem začala novoroční čtení našimi, koupenými knihami. :-)
Ale pro jistotu to taky "zaklepu" na dřevo. Loni jsem měla skoro do dubna vyrovnaný poměr mezi koupenými a půjčenými knihami, a pak se mi to zvrhlo.
Dala jsi Podivné knihovně 4*, to je slibné. PK jsem plánovala jako první čtení od Murakamiho a současně otestování autora.
keri.H - pro systematického čtenáře, plnícího ČV je to logický první krok začínajícího čtenářského roku.
Já nechám Čtenářský rok 2022 "nesystematicky" a víceméně neplánovaně plynout stejně jako minulé roky. :-)
Doplnění:
Terror - fajn, další "bod" pro Podivnou knihovnu. Letos bych mohla prvního Murakamiho stihnout, obzvlášť pokud je to tenká kniha.
Text příspěvku byl upraven 01.01.22 v 12:46
denib - Podivná knihovna se mi líbila, taková zvláštnůstka, já dala 5 hvězdiček
R.E.M. - četla jsem od Murakamiho tři knížky, ale přijde mi, že PK je trochu jiná než ostatní, ale nejsem znalec
Mě dnes pobavilo: Všem známým, kterým jsem daroval knížku pod stromeček, oznamuji, že ji mají vrátit do konce února do knihovny.
Eicherik: Koukám, že Šťastné a veselé měly úspěch oba díly. :)
Marika.Vanova: Jsem zvědavá, co řekneš na Mráz pod kůží. Za mě to bylo hodně dobrý..
Eicheriku - dneska byly po ránu prázdné ulice a nebylo to špatný :-)
Marika Vanova - ad Murakami, dobrá informace, díky. Vyzkouším od autora dvě různé knihy...
Text příspěvku byl upraven 02.01.22 v 08:37
Marika - z 3 knih už si čtenář udělá nějakou představu.
Každý pohled a názor má svou cenu.
Čtenáři, kteří Murakamiho knihy milují, tvrdí, že 1Q84 je slovní hříčkou, která odkazuje na román 1984. Čtenáři, kteří jeho knihy nesnáší, tvrdí, že je to jeho IQ.
braunerova: Zajímavà informace. :)
Já se chystám na knihu Spánek od něj.
Dneska jsem si koupila Poslední slova od Lindy Green, která se mi hodí do výzvy. :)
Text příspěvku byl upraven 02.01.22 v 12:40
Koukla jsem na první díl Stíny v mlze na ČT1 a určitě se chci podívat i na další díly. :)
keri.H: Mám stejný pocit. Je mi sympatické, že z Vyorálka neudělali supermana :-)
Marika.Vanova: Koukám, že Kavárna v Kodani se ti líbila. :) Půjdeš i na další knihy od autorky?
Já čekám na Čajovnu v Tokiu, která byla v knihovně několika lidmi zamluvená, tak nevím, kdy na mě přijde řada.
Kdyby jste se nudili :D rozhovor s Borisem Hokrem.
https://wave.rozhlas.cz/kolo-casu-v-temne-vezi-ultra-dlouhe-fantasy-sagy-predstavuji-svety-ve-kterych-8652543
Já bych ráda konečně ráda zkusila sérii Kolo času (neviděla jsem ani minutu adaptace ještě!). Zaujal mě totiž základní popis. Že se jedná o vlastně jednoduchou, ale snadno návikovou "nekonečnou" sérii. Tak mě zajímá, co na to expert.
Nevím, jak české vydání, ale mě přijde straně krásný jedno z nových vydáních v angličtině:
https://www.juniperbooks.com/products/the-wheel-of-time-book-set
Asi by se to blbě neslo z krámu :D
Text příspěvku byl upraven 04.01.22 v 13:17
keri.H - jj taková oddychovka, zaujalo mě i to Dánsko, nalákalo mě, někdy bych se tam koukla.
Mám zarezervovaný další díl Pekárna v Brooklynu. Asi to nenavazuje, ale beru to jak to je v seznamu.
Text příspěvku byl upraven 04.01.22 v 15:44
Vložit příspěvek