Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Koukám, že se chystáš na Mizení. Já si konečně dnes přinesl z knihovny Vzplanutí. :-)
Eicherik: Jo, dneska jsem si ho přinesla z knihovny, tak na něj brzy dojde.
braunerova: Výstava zničené ruské vojenské techniky. Dnes jsem ji navštívil. Bylo tam celkem pět větších exponátů. Já byl spokojený. :-)
Eicherik: A jak dlouho má výstava trvat? Odjíždím na týden na dovolenou
Čtu Zatmění od Borise Starlinga. Jeho kniha Mesiáš je považována za dílko velmi zdařilé, ale zmíněné Zatmění rozhodně ne. Já jsem ale zatím naprosto spokojen. Příběh se odehrává v roce 1952. Mimoto, že světem zmítá studená válka, tak v ulicích Londýna, kde se odehrává děj, právě začíná tzv. Velký smog, který zabil přibližně 12 000 obyvatel. Hlavní hrdina inspektor Herbert Smith je docela sympaťák a v případu se motají různé tajné služby. Jsem teprve v půlce, takže na hodnocení je ještě brzy, ale zatím hodně dobrý. :-)
Text příspěvku byl upraven 16.07.22 v 20:30
Dnes se mi v knihobudce podařili dva úlovky. První je Klinika od Jonathana Kellermana. Zaujala mě anotace: "Profesorka Hope Devaneová proslula jako misantropická feministka s kontroverzními názory. Nikdo se příliš nediví, když ji najdou ubodanou k smrti." Druhou knihou je Na vodách Amazonky – Toulky tropickou Amerikou II J. L. Erbena. Nedávno jsem četl Rollinsovu Amazonii, tak si rád přečtu nějaká fakta. :-)
Jen ta Válka s Mloky pořád nikde. :-D
Tady se nám někdo zamiloval do Anatomie. :) Jaroslav Mareš je výborná volba. Cestopisy, protkané pátráním po záhadách... Jenom si dej pozor, tři knihy jsou ve skutečnosti jedna. :)
Terror: Do Anatomie, nebo do Amazonie? :-D Vím, že knihu Kurupira: zlověstné tajemství vlastníš. Kniha Hledání Ztraceného světa je údajně její součástí. Kniha Hrůza zvaná Kurupira je také její součástí? Prvně jmenovanou knihu mám objednanou v knihovně a asi si na ni dlouho počkám. Snad se neztratí, než doputuje ke mně. :-( Ta kniha se prodává za pěkný prachy. :-D
Eicherik: Od Kellermana jsem četla jen jednu knihu a uvažovala jsem o dalších, ale nedostala jsem se k tomu, tak teď jsi mi ho připomněl. :)
Válku s mloky už mám delší dobu připravenou ke čtení, ale vidím to možná až na podzim. :D
Anatomie, Amazonie... To jsem ale boltec... :)
Jo, obě brožury jsou součástí.
Terror: Tak to je dobře, že je to všechno v jednom. Moc děkuji za info. :-)
keri.H: Na toho Kellermana se hodně těším. Když to bude dobrý, tak možná zkusím i další díly. Válku s Mloky už musím letos přečíst, už ji odkládám moc dlouho. :-)
Ještě někdo napsal něco podobného Mlokům, ale nemůžu to najít. :-)
Už to mám! Válka s mloky doktora Jaroše od Václava Semeráda. Ale nejdřív se pustím do toho Čapka. :-)
Zdravím z Amazonie Eicheriku. Tak si to pádluji po zatopených pralesích a teď se mi dokonce podařilo ve zdejším hotýlku připojit k internetu a tak si mohu s radostí sjet zajímavé diskuse. Marešův opus magnum Hrůza zvaná Kurupira je složený ze dvou již před tím vydaných knih a originálně dopsané závěrečné části o garimpeirovi Regovi. Jarek v knize použil moji fotku Perimetral norte a dokonce se o mně letmo zmínil, jako o pitomci, který se neúspěšně pokoušel dobýt Kurupiru na gumovém člunu. Bylo to sice trochu jinak, ale být součástí tohoto kultovního příběhu je pro mě samozřejmě poctou. Mějte se hezky milí knihomolové a dávejte na sebe pozor.
Vložit příspěvek