Hádejte autory:)
Syn obchodního cestujícího, pražský rodák, sportovní novinář, autor mnoha vynikajících povídek o sportu a sportovcích. Také napsal řadu povídek, v nichž vzpomíná na své dětství a zejména na otce.
Hledáme "mizernou" autorku, která na rozdíl od svých kolegů a kolegyň měla tak mizernou fantazii, že si žádné příběhy, zápletky, postavy nedovedla vymyslet, a tak pořád psala jen o sobě, svých sestrách, manželích, dětech, šéfech, sousedech, lékařích .... Ale kupodivu, dělala to tak zajímavě, že v čtenářské oblibě poráží i mnohé tvůrce s fantazií.
Básník, filozof, astronom, pocházel z rodiny obchodníků s vínem. Byl také královským úředníkem, dvořanem a diplomatem, ve své zemi je pokládán za otce tamní literatury.
Po dlouhém pátrání v historii astronomie mi nakonec vyšel pro mě zatím neznámý Ruđer Josip Bošković.
Kdepak. Je to velká postava světové literatury. Ovšem především té středověké.
re Geoffrey Chaucer: to bych hádala tehdy, pokud by nebylo v hádance naznačeno, že byl astronom... Kdepak se tohle vzalo (určitě ho musely inspirovat hvězdy, ale že by se jimi vědecky zabýval)?
píšou to na anglický wiki, údajně napsal pro svého syna nějaký povídání o užívání astrolábu.
Hledá se Velšan, především scénárista a režisér, který se proslavil svou knihou (později úspěšně zfilmovanou). Zpracoval v ní příběh založený na vyprávění svého dědečka.
Můj hledaný autor byl tak literárně a následně i komerčně úspěšný, že raději žil v daňovém ráji - na Bahamách, než by rodné zemi platil vysoké daně ze svých honorářů.
Jeho napínavé romány jsou vlastně monografie různých pracovních profesí, okořeněné dobrodružstvím, riziky, pletichami ...
Kdo napsal povídku o strážníkovi, který zahájil pátrání po pachateli světového rekordu a podařilo se mu ho dopadnout?
Vložit příspěvek