Hádejte autory:)
Já budu mít čas až zítra k večeru, tak se toho někdo za mně ujměte :-), Pokud ne, dám hádanku zítra večer.
Já nabízím jednu krátkou a jednoduchou:
o. "Q" z DK(dle ISO 3166-1) = 6ks z (2007-2014) = (85%-92%) zábavy
Text příspěvku byl upraven 26.07.16 v 10:21
nerozumím a nelíbí se mi, když se místo literárních hádanek sestavujou rébusy.
Žádný nesrozumitelný rébus to není, úplně stačí to podat takto: kdo píše o Q z Dánska?
(Pozn.: ostatní "v rébusu" jsou statistické údaje o knihách autora, pro upřesnění, když někdo hledal a našel autora, ale není si přece jen jist)
Elis25: ještě dlužím odpověď, že Marukami to není
woodward: Nehádejte se pořád a radši hádejte autora.
-kdo píše o Q z Dánska (DK)?
-napsal 6 knih známé série v letech 2007-2014
-tyto knihy mají zde mezi čtenáři oblíbenost 85%-92%
Výborně, původně jsem si myslela, že stačí sdělit jediné písmeno Q a bude autor zřejmý ;-)
Předávám.
Já rébusy miluju, ale myslela jsem si, že příjmení našeho neznámého tímto písmenem začíná. Aspoň mám přehled o části autorů :-)).
Hledáme otce a syna, kteří psali pod pseudonymy.
Těch bude asi více, ale zkusím nabídnout Zemanovi:
otec Antal Stašek, vlastním jménem Antonín Zeman
syn Ivan Olbracht, vlastním jménem Kamil Zeman
(původně mě napadl Ellery Queen, ale to byli bratranci ... to děla to písmeno Q)
Sesterský tandem píšící pod jedním pseudonymem detektivní sérii odehrávající se např. na Floridě.
Pokud je to těžké, uděláme z toho obratem dvojhádanku: hlavní hrdina americké krimi série výše hledaného amerického sesterského tandemu píšícího pod společným pseudonymem má stejné příjmení (shodné s názvem série) jako superintendant - mužská polovina smíšené dvojice britských policejních detektivů (a zároveň názvu krimi série) současné americké autorky, která u nás vydala 15 knih, tj. trojnásobek titulů než výše hledaná sesterská dvojice.
Text příspěvku byl upraven 27.07.16 v 18:13
Tak ještě doplním nápovědu přes asi známější americkou autorku s dosud 15 u nás vydanými knihami situovanými do Británie, všechny se stejnými hlavními hrdiny (superintendant - seržantka), kteří se ve 13. knize vezmou a musí se ještě společně postarat o malou dcerku zmizelé kamarádky.
Ted už by to nemělo být těžké. Díky příjmení superintendanta získáte i příjmení hlavní postavy, a tedy celé krimi série hledané dvojice sester píšících pod pseudonymem.
Vím asi nač narážíš: Ale nehledá se , Kincaid - Jamesová a autorka Deborah Crombie, to jsou ti co nám mají pomoci?, bohužel žádný sesterský tandem neznám:-/
Pseudonym P.J. Parrish = sestry Kelly a Kristy Monteeovy
(postava Louis Kincaid)
Text příspěvku byl upraven 27.07.16 v 19:20
Díky:-)
Zůstáváme v ranku....
Hledáme tedy autorku, která své povolání zužitkovala ve své sérii knih...
Vložit příspěvek