Hádejte autory:)
EDIT :Tato autorka pomáhala živým při jejich potížích s trávením jejich "koupeného" času.-)
Text příspěvku byl upraven 28.07.16 v 13:40
EDIT: Ne... Co máte pořád s těmi patology? Napovím, že jedna z postav AUTORKOU napsané série má stejné příjmení jako slavná autorka knih odehrávajích se v občanské válce...
Nikdy neměla co do činění s kucháním mrtvol...-)
A pokud ano, tak to nepatřilo mezi její běžné povinnosti narozdíl od KOMUNIKACE...
Text příspěvku byl upraven 28.07.16 v 13:40
Pro své nynější poslání - psaní je opravdu "erudovaná", protože její příjmení nemá daleko k nejčastějšímu "zaměstnání" "vraha" v jejím rodném jazyce...
Text příspěvku byl upraven 27.07.16 v 23:27
Nezačínala jako autorka knih z hádaného žánru a jako většina autorů měla pseudonym, který ale nehledáme...
Kdybychom byli ve vedlejším vlákně, hledali bychom spolu s autorkou dvě hlavní postavy ženu a muže, ale jelikož v něm nejsme postačí jméno autorky.-)
To soukroma: Jelikož máte správně autorku odpustím vám menší nesrovnalost v názvu série, bo hledáme pouze ji.-)
Ano máte babu....
Předávám
Je to bývalá diplomatka Ann Granger, která mimo jiné dělala konzulku i v Československu a jejíž manžel byl též diplomatem...
Text příspěvku byl upraven 28.07.16 v 14:35
Jakou nesrovnalost v názvu série? Pokud je v ní něco špatně, opravte přímo zde http://www.databazeknih.cz/serie/mitchellova-a-markby-1885
To soukroma: Nu dodnes jsem žila v domění, že se série jmenuje Případy Mitchelové a Markbyho, ale kvůli takovému detailu se není třeba škorpit...
Předávám vám soukroma BABU, a jdu si odpočnout neboť to bylo náročné...
A těším se na další zadání.-)
To Marthas: Já se vůbec neškorpím, chtěla jsem vědět, v čem je zakopaný pes; pokud máte teď některou z knih série u ruky a skutečně je tam někde uveden jiný název série než zde na DK, prosím, opravte, ať je to 100% v pořádku.
Text příspěvku byl upraven 28.07.16 v 14:57
To soukroma: Je tam podtitul Případ Mitchelové a Markbyho, ale jelikož to by znělo jako název série dost blbě, ponecháme to na tom, který je zde uveden, jen si holt budu muset pamatovat, že se to tu jmenuje jinak...-)
Prosím vykopněte...
Hádanka: Hledáme autorku opět detektivního žánru, ale s přesahem do vzdálené historie a určené spíše mladistvým, protože mladí jsou sami hrdinové celé série (ale dospělí si také celkem počtou). Autorka je Američanka, ovšem značnou část života prožila v Británii, kde také vystudovala obor archeologie, který ji přivedl k psaní série (nesoucí jméno hlavní hrdinky).
Nee, to není pro mladé ani o mladých (mladý Ramses je výjimka). Zvolená historická epocha hledané autorky předcházela děj (nikoli starověké egyptské vykopávky) zmíněné série Amélie Peabody o necelých 1900 let.
Ještě napovím, že v sérii je zachycena i ničivá přírodní katastrofa způsobená sopkou, která zničila několik dnes díky vykopávkám známých měst a lázně.
Tak ještě napovím, o jakou dětskou bandu v historické detektivní sérii jde: Jonatán - syn židovského lékaře Mordechaje, Nubia - núbijská otrokyně a Lupus - němý žebravý chlapec a hlavně F.G. - dcera bohatého námořního kapitána (uvádím jen její iniciály, protože podle jejího římského jména se označuje celá série).
Ano, série, na kterou jsem se odvolávala, nese jméno Flavia Gemina.
Předávám.
Hledáme českého autora, který stvořil postavu mladého policisty , pátrajícího po starém zločinu, v čemž mu pomáhá obtloustlý plešatý politik v moderních brýlích, jenž kdysi býval mladým policistou, pátrajícím po vrahovi.
nikdo nic? Tak mám jednu nápovědu. Knihu Jsem četla.
Text příspěvku byl upraven 31.07.16 v 11:02
Australský autor jediné tištěné knihy, která je jeho autobiografií, přestože se k tomu úplně nehlásí (hlavně prý kvůli ostatním postavám a jejich identitě). Autor není rozhodně vzor ctností, vždyť vše začíná jeho útěkem z australského vězení, kam se dostal jako usvědčený bankovní lupič. Prchá do Německa, ale nakonec zůstává v Bombaji a tam se začíná odvíjet neuvěřitelný košatý příběh, který ho spojí s mnoha místními i cizinci, dostane ho do slumů i mezi nevyléčitelně nemocné, zavede ho opět na scestí (černý trh, narkotika) i do vězení, aby se přesunul do Afghánistánu a zapojil se do obchodu se zbraněmi. Nic z toho příliš neodpovídá novému jménu, které v Indii obdržel - Man of God's Peace - podle něhož se v místním jazyce kniha jmenuje a podle níž autora můžete identifikovat.
Vložit příspěvek