Hádejte autory:)
Autorka se narodila v kraji ležícím u Tyrhenského moře...
Text příspěvku byl upraven 09.10.16 v 21:30
Hun, ano, je to ona...U nás skoro neznámá, proto jsem ji chtěla alespoň díky hádacímu vláknu "zviditelnit". Ještě, že jsou slovenské překlady. Vlak poslednej noci mohu jen doporučit...
Text příspěvku byl upraven 09.10.16 v 21:55
Tak já dám lehkou.
Prosím jméno autorky, která zemřela ve věku pouhých 39 let, její panovačná matka ji přežila o 33 let.
Pokud by místo slova "zemřela" bylo napsáno, že "byla krutě zavražděna", tak by to mohla být Irene Némirovsky.
Ano, to je správně. Moje oblíbená autorka povídek.
Předávám slovo.
Text příspěvku byl upraven 10.10.16 v 10:35
Zajímavé, vůbec jsem netušil, že měla panovačnou matku. Jen jsem věděl, že s ní vlastně celý život bydlela.
Hun: Flannery matka byla velmi panovačná, popisuje se to i v povídkách. BTW, koukám, že v jedné sbírce nejsou rozepsané jednotlivé povídky, moc ráda se do toho pustím (a při té příležitosti si je přečtu).
Jsem na DK pár dní a nevím co dřív. :)
Bude to velmi snadné: Který autor si (pro sebe charakteristickým způsobem) dělá v následujícím textu legraci z velkých amerických aut?
„Všiml jsem si, že tihle lidé často nakoupí jen pár věcí – třeba láhev dietní vody a pětigramový balíček nízkotučné sušené mrkve – a uloží je do kufru, který má, měřeno na metry krychlové, přibližně stejně velký úložný prostor jako Finsko. To znamená, že vzadu v kufru zbývá ještě spousta místa pro případ, že by se cestou domů rozhodli do něj uložit ještě něco jiného, třeba stádo bizonů. […] I když si upřímně řečeno nejsem jistý, jestli by jim vadilo, kdyby mě přejeli. Jedním z důvodů, proč si koupili sportovní užitkové vozidlo, je ‚bezpečnost‘ ve smyslu ‚vy osobně budete v bezpečí, i když tu a tam si budete muset z nárazníku očistit zbytky jiných řidičů‘.“
Text příspěvku byl upraven 10.10.16 v 11:08
Při pohledu na seznam jejích držitelů mne snad jedině připadá jako možný John Updike, ale konkrétní text ve mně žádnou ozvěnu nevyvolal ;-(, na rozdíl od smíchu ;-)
Pomůže vám, že autor dostal Pulitzerovu cenu v jejím hlavním (původním) oboru, tj. novinařině, nikoli literatuře. Vyšel mu totiž pokud vím jediný román a jedna sranda-příručka, jinak spíš knižně vycházejí jeho novinové sloupky.
Vložit příspěvek