Hádejte autory:)
Woodward, můžu vás poprosit o zadání další hádanky místo mě? Jsem v práci a jen jsem si dala malou pauzu na oběd, ale už musím zase jít. Tak abych nezdržovala. Díky.
Tak dobrá; hledá se humorista, proslulý svými povídkami a bajkami, ke kterým si sám pořizoval groteskní ilustrace.
Zde je maličká ukázka jeho stylu:
Pan Pendly neřídil rodinné auto už pět let, přesně řečeno od onoho večera 31. října 1930, kdy si spletl rybník s novou betonovou silnicí a zabočil právě do něho. Vlastně do rybníka přímo nevjel, protože se zapíchl na kraji díky manželce, která vypnula zapalování a trhla ruční brzdou.
No, své povídky si myslím ilustroval třeba Jiří Suchý a ilustrace opravdu měly docela svérázný styl...
Hľadá sa autor, ktorý sa tomu predchádzajúcemu v mnohom podobá. Jeho nezameniteľný štýl písania aj kresieb však môžeme oceniť iba v dvoch knihách, ktoré u nás vyšli.
Hledáme autora, který literárnímu světu představil prostřednictvím dvou profesionálů práci jedné speciální kmenové policie, působící v nehostinné, horké a suché oblasti zasahující do čtyř států velké země. Ta policie skutečně existuje, jen se již přejmenovala z kmenové dokonce na národní.
S ohledem na zájem hledaného autora o "jeho" specifický národ není divu, že vysoce oceňoval díla A. Upfielda, který s kombinací detektivek a kmenů přišel mnohem dříve a na jiném kontinentě.
K autorovi ještě přihoďte jméno národa/policie.
Autor se sice narodil v Oklahomě, v městečku Svaté srdce, ale přes padesát let až do své smrti žil v Novém Mexiku.
Jeho krimi série s výše popsanou dvojicí policistů čítá 18 dílů, ale u nás jich vyšlo mnohem méně. Čtyři díly série byly zfilmovány. Kromě fikce psal také literaturu faktu a memoáry a za své dílo byl mnohokrát oceněn.
Který autor nám vnukne myšlenku, že sestavit dopravní prostředek nebo si postavit vlastní dům je tak snadné, když to zvládnou i ...
Zbytek věty ponechávám jako případnou příští nápovědu.
Text příspěvku byl upraven 23.11.16 v 20:53
Byla jsem loni na literární besedě, kde jeho manželka prozradila, že poslední dobou se často chodí koukat na nádraží. Takže možná bude brzo lokomotiva. :)
Hledáme autora románu odehrávajícího se v ulicích i v podzemí moderní evropské metropole.
Text příspěvku byl upraven 25.11.16 v 19:01
Stephen Williams (Dívka, která si říkala Tuesday - Londýn)?
A v Londýně (nad i pod zemí) se odehrává také hned několik knih Christophera Fowlera.
Text příspěvku byl upraven 25.11.16 v 19:10
Tom Egeland - Tajemství katakomb (Řím)?
Carlos Ruiz Zafón (Barcelona)?
Peter May (Akta Enzo - Paříž)?
je toho z nových románů víc, až moc...
Text příspěvku byl upraven 25.11.16 v 19:20
Zatím samá voda...
Není třeba chodit za hranice, tedy co se autora týče.
Vložit příspěvek