Hádejte autory:)
Přesně tak. Pokud budete mít možnost vidět baletní představení libereckého divadla Ota - Pavel - Raška, stojí to za to.
Předávám žezlo Marthas.
To Litocha: Díky .-)
Sečkejte momentík na další zadání, musím se zamyslet.-)
Jsem zpět. Hledáme autora, který mimo jiné pracoval jako tvůrčí poradce Disneylandu u Paříže.
Tý jo, to je pecka! Zjistil jsem, že je to Ray Bradbury, to bych fakt nečekal. :-)
Co se tady člověk nedozví...
Teď hledáme autora, o němž (ač žil v moderním, 20. století) netušíme, kdy a kde vlastně zemřel. Pikantní je, že tento autor se netajil obdivem ke dvěma slavným osobnostem, jejichž přesné místo a datum skonu též není známo.
To Hun: Byl tu návrh, zda by to nemohl být tento autor: Antoine-Jean-Babtiste-Marie-Roger de Saint-Exupéry, ale netuším ke komu by měl vzhlížet.
Ještě to není ono. Napovím: Jednou z osob, které autor obdivoval, byla Amelia Erhartová. Tuto dámu, Exupéryho a hledaného autora spojuje kromě záhadné smrti ještě jeden výrazný prvek...
Tak mi jen letmo napadl Ríša Halliburtonovic - ten byl taky správný éro. Stačí to na to, aby to ty tři spojovalo?
Text příspěvku byl upraven 24.12.16 v 00:16
Je to Halliburton, ano. Ty tři skutečně spojuje letadlo. Tou druhou osobou, kterou RH obdivoval, byl Mallory, který možná jako první ztekl Mount Everest a také nevíme, kdy a jak přesně umřel.
Jinak RH zahynul při pokusu přeplout Pacifik v čínské džunce, jak známo.
Noční pták podává.
Kdopak asi popsal příběh, který je doslova mrazivý - snad o to víc, že jej nevykouzlila autorova fantasie, ale drsná realita. Odehrál se na začátku minulého století, kdy ještě byli muži oceloví a lodi dřevěné.
Z mrazivých končin počátku 20. století psal autentické příběhy např. František Běhounek...
Není tam žádná krajina, jen nekonečná pustina, přesto se plavil poblíž tam i legendární Fram. A zpívá "o tom" tady i jistý Daněk Wabi.
Nič mrazivejšie než Terror od Dana Simmonsa ma nenapadá, ale tam nesedí storočie.
Text příspěvku byl upraven 26.12.16 v 11:33
Fram se plavil tu a onde. Ale tam i onde krajina je. Tak nevím, přeci jen zkusím zase Terror - Dan Simmons?
Ale to bylo přeci jen dávněji...
Text příspěvku byl upraven 26.12.16 v 11:57
Ten půlrok vskutku krušný byl - z jednadvacítky tucet zbyl. A čtenář ať si počká, zda přežila i kočka, pokud tam vůbec ještě byla, když se jim ??? potopila.
Já teda vůbec netuším,ale s napětím očekávám výsledek-a hned jdu knihu shánět. Úplně jste mě navnadili :-)
Vložit příspěvek