Hádejte autory:)
Ano, je to on. Byli s Macourkem vrstevníci, ale každý spolupracoval s někým jiným a nikde jsem se nedočetla, že by spolu. Macourek měl Macha a Šebestovou a Létajícího Čestmíra, Hofman měl Návštěvníky a Pana Tau..
Raksa.A. má slovo :)
Text příspěvku byl upraven 18.01.17 v 20:34
Tak dobře. Autor je strašně slavný - napsal 5 románů a spoustu chytrých her. a já od něj právě čtu takové krátké povídky, z kterých mám nejradši tu první.
Četla jsem Pygmalion.
Hádanka bude jednoduchá. Co spojuje slova - Itálie - mor- cyklus 100 novel - 14. století?
Text příspěvku byl upraven 18.01.17 v 21:45
Jasné jako křišťál. Ten cyklus novel byl Dekameron. 7 žen a 3 muži utekli z Florencie před morem a pak si vyprávěli po dobu 10 dnů deset různých příběhů.
Máš slovo!
Text příspěvku byl upraven 18.01.17 v 21:58
Přestože to byl cizinec, má výrazný vztah k Čechám. Jeho jméno se skládá ze sedmi částí. Jedná se sice o muže, ale několik prvních let chodil v dívčích šatech a byl oslovován ženským jménem. Hodně cestoval, nechával se vydržovat staršími ženami. Zemřel na leukémii a je pohřben ve Švýcarsku.
To je legrace – na tohoto autora jsem dneska už dvakrát narazil při hledání odpovědi na jiné zadání. A nakonec na něj došlo: R. M. Rilke.
Hun: Po tom zadání ohledně jména by asi slušelo doplnit všechna křestní jména: Rainer Maria - bývala bych ho totiž chtěla zadat právě v souvislosti s hádankou Koka (také narozen v Rakousko-Uhersku, také zemřel ve Švýcarsku, ten má zase národnost českou), kdybych bývala byla hledala Musila mezi Rakušáky a ne prostými Rakousko-Uhry...
Hun je na tahu, našel Reného Karla Wilhelma Johanna Josefa Mariu Rilkeho.
Litocha: Tak teď je to ještě průkaznější, díky (asi z toho nebudu spát ;-)
Ale kam se pak poděl Rainer?
Text příspěvku byl upraven 18.01.17 v 22:52
Ta leukémie mě inspirovala: Na koho (autora či autorku) sedí následující popis?
Jeho/její matka zemřela na smrtelnou nemoc, která se přitom už o pár let později dala účinně léčit díky úspěšnému izolování klíčové látky. Hledaná osobnost se tak v raném věku stala sirotkem, ztrativši otce již ve věku předškolním. Otec pro změnu skonal v důsledku streptokoka, jímž se nakazil při pobytu v jisté africké zemi.
Rozetne někdo tento gordický uzel chorob?
Zkusíme dál hádat přes příbuzné. Jeden syn hledané osoby se stal knězem, jiný bojoval ve druhé světové. Třetí syn dosud žije.
Další nápověda nebude – ověřil jsem si, že stačí dát klíčová slova z hádanek do Googlu a autor/autorka vyskočí. A navíc se pochopitelně jedná o osobnost slovutnou. :-)
Pravděpodobně je to spisovatel, jehož jsem už i já chtěla do hádanek zařadit - nestalo se tak. Lev Nikolajevič Tolstoj?
Hledaný autor byl britský spisovatel a ? (to právě nemůžu napsat - jelikož by to bylo hrozně snadné). Měl dvě děti a právě syn se rozhodl studovat vysokou školu a pracovat s otcem ,zatím co dcera je lékařkou. Psát začal až v padesáti letech na popud manželky a všechny jeho knihy se točí kolem jeho povolání. Zemřel na rakovinu prostaty. A mmj. je po něm pojmenován jeden vlak , jezdící mezi Londýnem a Sunderlandem.
Při správném zadání do googlu jsem rozněž zjistila, že odpověď vám to vyjede bez mrknutí oka :)
Text příspěvku byl upraven 20.01.17 v 11:24
Vložit příspěvek