Hádejte autory:)
Takže zkusíme toto:
Hledá se autor, který se nejvíce proslavil v jiných rolích než jako spisovatel, ale i s perem v ruce mu to jde dobře. Napsal hodně scénářů. Je básníkem. Psal protiválečné články do novin.
Jako spisovatel se zabývá hlavně historickými pojednáními. Napsal např. knihu zpochybňující zažitý mýtus, že Římská říše byla ve všech ohledech vrcholem civilizace, zatímco barbarské kmeny proti ní bojující byly jen necivilizované hordy primitivů.
Velká nápověda: Je spoluautorem mnoha televizních skečů a i u nás v ČR ho dobře známe z obrazovky.
Dostala jsem se k Jiřímu Stránskému, ale podle poslední nápovědy by to spíš mohl být cizinec, a vlastně u něj nevidím ani žádné historické knihy...
Je tušil, že to rozlouskne právě Hraboshka. Je to opravdu Terry Jones a jeho Barbaři.
Jsi na tahu.
Promiň, Soukroma, byl jsem v mezidobí skoro tři hodiny pryč od PC, tudíž jsem tvůj tip ani nezaregistroval. :-)
:) Mám ho ráda, ale nic jsem od něj nečetla, musím s tím něco udělat...
Teď hledáme dva autory díla, jehož radami by se raději nikdo neměl řídit. Jeho název je shodný s názvem románu napsaného o mnoho let později.
Není to tohle?
Malleus maleficarum - Kladivo na čarodějnice
od: Jakob Sprenger, Heinrich Kramer
Teď hledáme autora, kterej byl tak trochu kriminálník, ale nakonec proslul jako stvořitel hrdinů vyznačujících se totální neposkvrněností charakterů, nehledě na to, že jsou úplně nejlepší ve všem, na co sáhnou.
Hledáme autora, který byl celkem čtyřikrát ženatý a napsal několik děl, z nichž nejznámější je to životopisné.
Ale čtyřikrát ženatých autorů je překvapivě hodně a o mnohých se taky hodně mluví. Nechám si jich pár v záloze do budoucna, protože žádný se nezdá odpovídat další části nápovědy...
Hmmm... Tak zrovna tohle je někdo, o kom si skoro každý hned vybaví, že měl čtyři ženy.
Vložit příspěvek