Hádejte autory:)

DISKUZE » Volná diskuze

mairea
mairea 22.04.2017 v 20:52

Má autorka žila ve 20. století, zkuste znovu

Isserley
Isserley 22.04.2017 v 20:54

Tipnu si Marguerite Duras.

encyklopedie
encyklopedie 22.04.2017 v 20:55

du Maurier Daphne

mairea
mairea 22.04.2017 v 21:11

Encyklopedie má pravdu. Asi nejznámější je filmové zpracování povídky Ptáci.

mairea
mairea 22.04.2017 v 21:12

Encyklopedie vybírá...

encyklopedie
encyklopedie 22.04.2017 v 21:22

...tohohle pána ted čtou mí vnuci...autor žánru fantasy...vystudoval anglickou literaturu,
zabýval se spoluprací s univerzitní knihovnou, knihkupectvími, vydavateli časopisů.... jeho knihy jsou překládány do mnoha světových jazyků a prý se jich po světě potuluje přes 8 milionů...
napsal 75 knih/možná už více/...vášnivý tenista

Text příspěvku byl upraven 23.04.17 v 08:42

soukroma
soukroma 23.04.2017 v 10:54

Tony Abbott

encyklopedie
encyklopedie 23.04.2017 v 10:57

je to tony abbott - můžeš pokračovat

soukroma
soukroma 23.04.2017 v 11:07

Tak zatímco Tony Abbott je zde jen jedinkrát v oblíbených jako autor, hledaná autorka jej výrazně překonává, přestože ji na našem trhu známe zatím jen ze 4 knih napínavého žánru (všechny spojuje postava hlavního detektiva) posledních dvou let. Proč je dávám vedle sebe? Mají totiž něco na první pohled zřejmého společné, ale není to jen to, že píšou oba anglicky.

Text příspěvku byl upraven 23.04.17 v 12:09

Marthas
Marthas 23.04.2017 v 13:06

Předpokládám, že by to měla být tato autorka http://www.databazeknih.cz/autori/rachel-abbott-76291
Ale co je spojuje? To příjmení? Předpokládám, že nejen to?

soukroma
soukroma 23.04.2017 v 13:36

Ano, mám na mysli Rachel Abbottovou, a to právě jen kvůli tomu příjmení, což se nabízelo...jinak bychom se k téhle autorce asi v tomhle vláknu nedostali...

Marthas zadává.

Marthas
Marthas 23.04.2017 v 14:06

Díky.-) Promiňte kratší zdržení, postihl nás kratší výpadek proudu.-(

Vámi hledaná autorka má s tou předchozí autorkou společné pouze to, že jí u nás nevyšlo nijak moc knih, pouze jedna trilogie, přesto je v oblíbených ještě vícekrát.
Co k ní říci: univerzitní profesorka, s ne příliš typickou zálibou pro její generaci

Marthas
Marthas 24.04.2017 v 12:45

Vámi hledaná autorka má s tou předchozí autorkou společné pouze to, že jí u nás nevyšlo nijak moc knih, pouze jedna trilogie, přesto je v oblíbených ještě vícekrát.
Co k ní říci: univerzitní profesorka, s ne příliš typickou zálibou pro její generaci

V kratší ukázce vám objasní první impuls na sepsání této trilogie: " Tuhle knihu bych ráda věnovala L.B.S., který se mě ujal coby studentky a svým zápalem pro tudorovksou Anglii inspiroval tisíce studentů. Kdykoliv hovořil o Jindřichu VIII: nebo jeho dceři Alžbětě I., pokaždé se zdálo, jako by s nimi právě poobědval. Jednou mi dal krátký seznam fakt a vybídl mě, abych si představila, jak bych s nimi naložila, kdybych psala kroniku, životopis světce nebo středověkou romanci. Na konec jedné z mých příliš krátkých povídek připsal: "Co se stane dál? Měla byste uvažovat o napsání románu." Možná že právě k téhle poznámce by se daly vystopovat kořeny této trilogie."

woodward
woodward 25.04.2017 v 11:07

nějak mi tam falíruje ta "trilogie", ale mohla by to být Alison Weir.

soukroma
soukroma 25.04.2017 v 12:28

Alison Weir tu má desítku knih, ta by to dle indicie - jen jedna trilogie u nás vydaná - být neměla. Já už jsem včera prošla i méně známé autorky zde uvedené zabývající se tudorovskou dobou, ale bez úspěchu - buď mají 1-2 knihy, nebo víc, nebo prostě nejsou univerzitní profesorky. Tak se asi nechám překvapit.

Text příspěvku byl upraven 25.04.17 v 12:29

woodward
woodward 25.04.2017 v 12:39

Taky by to mohla být Edit Pargeterová. Té u nás vyšla sice spousta knih ale většinou pod jménem Ellis Peters. Ale trilogii Nebeský strom podepsala jako Pargeterová.

soukroma
soukroma 25.04.2017 v 13:06

To by ale byla trochu podpásovka s těmi pseudonymy (autor je autor, jeden, ať používá jmen, kolik chce), navíc se tahle trilogie neodehrává za Tudorovců, jak se zdá napovídat úryvek z dedikace...

woodward
woodward 25.04.2017 v 13:11

mně právě připadá, že se to jenom zdá...

Marthas
Marthas 25.04.2017 v 13:44

To Všichni: Moc se omlouvám, pokud jsem vás úryvkem zmátla. On je to totiž úryvek z poděkování.
Mermomocí jsem chtěla uvést nějakou zajímavost a poněvadž se mi jich zas tolik nedostává, zkusila jsem uvést část poděkování.
Nu, knihy se odehrávají v různých časech, není to pouze o tudorovcích...
A abych vás správně nasměrovala, není to úplně historický román ( tím pádem žádná Weirová (tu má mamka mimochodem moc ráda) a ani Pargeterová (tu taky), je to fikce v dost populárním žánru, který právě zažívá boom, ale jsou tam použity i různé skutečnosti... třeba upalování...
Autorka není Angličanka, ale pravda je, že pendluje mezi dvěma anglicky mluvícími oblastmi, mezi něž patří i Anglie ale tam se nenarodila.

soukroma
soukroma 25.04.2017 v 14:10

Tak zkusím Deborah Harkness - píšou zde národnost anglická, hned pod tím je ale v životopise, že je Američanka

Marthas
Marthas 25.04.2017 v 14:20

To soukromá: Trefa..-))) Jsi na forhontě. Je to Deborah Harkness. Osobně by mě taky zajímalo, jak to s ní je. Já se svou angličtinou o ní moc info nesehnala. Na goodreads ale píšou, že je američanka, tak nevím...
Jinak ta neobvyklá záliba je psaní blogu o víně. A u nás jí vyšla pouze třídílná série s upírskou tématikou. Na DK napsaná jako Čas čarodejnic, ale autorka o ní mluví jako o "Svatodušní trilogii", což vůbec nechápu proč.
Já jí celkově moc na chuť nepřišla, ale říkala jsem si, že když je tu tak populární, mohl by to tu někdo uhodnout.-))

soukroma
soukroma 25.04.2017 v 15:52

Neznám autorku ani trologii, ale poslední nápověda mě konečně posunula správným směrem ;-)

Marthas
Marthas 25.04.2017 v 15:59

Super, tak já se loučím.-)

soukroma
soukroma 25.04.2017 v 16:06

Kdo (pravděpodobně) napsal úžasný parodický epos na jeden z největších hrdinských eposů vůbec?
I když tato parodie není obecně známá (a zdaleka tak dlouhá) tak jako její předloha, do dnešních dnů nám zanechala - podle svého názvu i přesného obsahu - jeden pěkný příměr v běžném jazyce.

encyklopedie
encyklopedie 25.04.2017 v 19:03

?????Válka žab a myší, tedy parodie na Iliadu:???? ale kdo???? homer /simpson/

Text příspěvku byl upraven 25.04.17 v 19:05

Vložit příspěvek