Hádejte autory:)
Hele, vy Pafkové, nechtěli byste sem konečně napsat jméno a převzít veslo?
Další vzorek:
A čerň, E běl, I nach, O modř, U zeleň hlásek, já jednou vypovím váš různý vznik a druh.
A, černý korzet, plný rudých much, jež bzučí kolem páchnoucích a krutých pasek, zátoka stínů, E, běl stanů, čirý vzduch, šíp ker a bílých králů, chvění vrásek; I, purpur, krev a smích, jenž tryská ze rtů krásek ve hněvu, anebo kajícný bludný kruh.
U, božské vibrace, U, zeleň moří s vesly, mír pastvin s dobytkem, mír vrásek, které kreslí prst alchymie pilným čelům vševědů;
O, zvučná polnice, klid vesmírného vřídla, jímž poletují planety a archandělská křídla. - O, modrý paprsek jejího pohledu
já ho znám, ale vzhedem k tomu, že nechci černého petra, tak sem jeho jméno psát nebudu :-)
končím, další nápovědy nebudou, dokud někdo neukončí ty dětinské obstrukce.
Tak hezký nedělní den a vydržte - než se proberu.
Já z něj tedy paf nebyla - nedávno jsem ho četla...
Tohle je hodně známé - žádné psycho...
Autora hledá muž - není to básník, ale sportovec.
Vůbec netuší, do jakého soukolí se dostal...
pozor, na tomhle vlákně nehledá postava autora. tady se hledají jenom autoři!
Hledáme autora sportovce, který netuší, do jakého soukolí se dostal...
že by William Goldman?
https://www.databazeknih.cz/knihy/maratonsky-bezec-56282
Jaccku - je to on a ráda ti předávám....
/jen prosím v neděli nezadávej kvantovou fyziku.../
autor scifi pro mládež, hlavní hrdinka jeho nejznámějších knih je pojmenovana po hlavní hrdince nejznámější knihy od Lewise Carrolla
Autor, který své zážitky ze školy popsal v jedné ze svých knih. Dnes bychom to nazvali šikanou, tehdy to byl ale mlčky přijatý zákon: mladší žáci byli prostě od toho, aby starším sloužili.
Já mám pocit, že jsem musel něco takového číst, ale nemůžu si vzpomenout. Tak zkusím Edmonda de Amicise.
Hun: Ne, právě žes' to nečet' jaks' uvedl ve vedlejším vlákně ;-)
Text příspěvku byl upraven 11.03.18 v 16:00
To školství bylo britské imperiální internátní konce 19. století a autor se zobrazil do jednoho ze tří hlavních studentů (v českém překladu je jeho literární jméno i v názvu), kteří zcela samozřejmě citovali latinské velikány, ale jinak žili prostě tehdy typickým školním životem - legrácky, mladická brutalita a šikana ;-)
Autora známe samozřejmě z mnoha dalších děl na míle (doslova i přeneseně) vzdáleným tomuto prostému zobrazení skutečnosti...
Ano, hledaný autor je Rudyard Kipling a autobiografická kniha z indicie byla Stopka, Brouk a spol. (můžete už samostatně hádat, který z nich byl).
Moc pěkné zadání: mne zmátla ta povídka a pseudonym (Leonard Q. Ross).
Hun: dovolím si nevyžádaně pooopravit - H*Y*M*A*N K*A*P*L*A*N, hymen je něco jiného (takový Freud a spol. by si skvěle smlsli - na co ten člověk (ne)myslí, ale jistě šlo pouze o překlep ;-))
Výplň při čekání na Huna: donutilo mě to k reakci, když já sama tu neustále bojuji s vlastními "neobvyklými" překlepy (pořád jsem rychlou lišku FireFox nepřiměla, aby mi už ksakru zobrazovala chyby v pravopisu, jak slibuje) a také nezapomenu na nutné vnucované opravy falešných překlepů třeba ve Wordu - nejkřiklavější bylo Las Pegas (o Las Vegas asi v životě neslyšeli - jako bychom snad v češtině častěji psali Pegas - dneska možná už náprava byla konečně provedena)...
Já už viděl v textu třeba Univerzitu Jana Evangelisty Turkyně nebo Šifru mistra Leoparda (kterou už jsem tu myslím k dobru dával).
Ráno vymyslím hádanku.
Nuže, teď hledáme veleslavného spisovatele, který je autorem tohoto citátu:
„Když napíšete, že před hrdinou se otevřelo krásné údolí, v němž dole tekla řeka, každý čtenář si ho představí. Ale nebude to u všech stejné údolí. Každý čtenář si představí jiné údolí, které bude kombinací všech údolí a řek, které v životě viděl.“
Ostatně krajina byla pro tohoto autora jedním z klíčových inspirativních prvků. Svou nejslavnější lokaci vykreslil podle krajiny svého dětství, ale my si ji dnes vizualizujeme spíš podle krajiny na opačném konci zeměkoule. Jaká ironie – ale vlastně to tak trochu odpovídá tomu jeho citátu. :-)
Vložit příspěvek