Hádejte autory:)
Hledaný psal jak závažná díla, romány, tak kratší divertimenta. To je jeho vlastní dělení.
Divertimento mělo znalce hned vybudit, takže tu nejsou a ostatní musí holt hledat (ovšem autora by jen málokdo neznal).
Stále hledaný autor má stejné iniciály, a i když byl kratičký čas dokonce komunistou (stejně jako se stal - ne svévolně, ale kvůli manželce - neortodoxním katolíkem), nebyl rudý, spíš do zelena...
Text příspěvku byl upraven 05.03.19 v 11:46
Tentokrát hodně od boku - JJ a divertimenta? Ne, ne, ale iniciály hledaného nejsou v abecedě tak daleko. A jedno jeho divertimento píše o tom, co nás všechny více méně ovládá - dokonce tomu přisoudil státní exekutivní instituci.
Jistě, Graham Greene, a to naposled napovídané divertimento nebylo nic menšího než Ministerstvo strachu (nebo Vláda strachu - a prý divertimento...;-).
Text příspěvku byl upraven 07.03.19 v 10:23
Támhleta prostá hvězda v temnu: osamocený dům. Jiná zhasíná: to je dům, který se zavírá nad svou láskou. Nebo nad nudou. Je to dům, který přestává dávat znamení ostatnímu světu. Sedláci opření lokty o stůl kolem lampy nevědí, v co doufají: nevědí, že jejich touha míří tak daleko, do veliké noci, která je uzavírá.
--------- Ten odstavec reflektuje pohled člověka, který se na věci dívá z velké dálky nebo z velké výšky. Autor, který to napsal, s tím měl sám velké zkušenosti.
mám vymetýno, tak zkuste poznat autora citátu:
A není svobody tam, kde člověk nesmí říct to co považuje za nutné říct.
Text příspěvku byl upraven 10.03.19 v 14:33
Hledá se Francouz, který uzmul Číňana jenomu Holanďanovi, a vede si přitom svou (navíc nepříliš valně).
Všechny tyto tři národnosti se sešly v Amstrdamu ve Stehlíkovi, ale "vede si svou" to mi nesedí. Zkusím to.
Hádáme ale autora...
Takže mírně posílené zadání zní:
Hledá se současný Francouz, který uzmul starého Číňana jednomu Holanďanovi přes půl století zesnulému, a vede si přitom svou (navíc nepříliš valně).
Hm, stačí sledovat své oblíbené uživatele. :) I když někdy se neshodneme, v tomhle zrovna ano, tohle uzmutí se zrovna moc nepovedlo (a které ano?).
Jo, a hledáme autora Frédérica Lenormanda
To je on(o) - doposud mi při pár detektivkách až tak autor nevadil (přečetla jsem dokonce 4!, jak tak koukám), ale ta poslední (a opravdu pro mne zůstane poslední) byla naprosto nečitelná - pro mě...;-(
Jo, a předávám
Hledáme zajímavého autora čtivých a zábavných nebeletristických knih.
Původně studoval matematiku a fyziku. Utrpěl však vážný úraz, který mu na dlouhou dobu znemožnil psát, a zjistil, že u VŠ matematiky a fyziky s počítáním zpaměti nevystačí. Musel si vybrat obor, kde, alespoň zpočátku, psát nemusel - psychologii. Později vystudoval i ekonomii a kombinace těchto oborů se stala jeho povoláním.
V poslední knize se autor zabývá tím, na co (prý) lidé myslí nejčastěji, vlastně neustále.
Pořád nic?
No dobře, tak velká nápověda. Křestní jméno má autor stejné jako náš zdejší otec zakladatel, budiž mu čest a sláva.
Vložit příspěvek