Hádejte autory:)
woodward: Vy? Vzpomněli? Cha! Tak to tedy vyzkoušíme! A mně to bude úúúplně jedno, že se tu nic neděje!
Omlouvám se účastníkům vlákna, chvilku jsem tu nebyl.
Nuže tedy hledáme spisovatele již dlouho mrtvého, který pocházel z nevelkého západoevropského etnika a občas jako pseudonym používal jediné písmeno. Byl to také známý literární kritik, který mimo jiné radil autorům, aby klidně vraždili své miláčky.
Výborně, to je on. Pocházel z malého velšského "podetnika" Cornishů žijícího v JZ výspě britských ostrovů, jako pseudonym používal prosté Q a radil autorům textů zhruba toto: "Když vás napadne nějaká zvlášť výživná a šťavnatá pasáž, napište ji (vážně). A pak ji těsně před dokončením nemilosrdně smažte. Zabijte své miláčky."
Podáváš.
Aha, já myslela, že tím "Zabijte své miláčky" bylo myšleno, že se občas nemají bát zlikvidovat své oblíbené postavy...
HÁDANKA
Bývalý reportér CNN se před více než 20 lety dal na dráhu spisovatelskou a na svém kontě má dnes už 21 špionážních románů. Bestsellerů. Zatím poslední u nás vychází právě teď.
ano, tys' ještě na drátě? pokud to vypadá na dýl, mrkni i vedle na postavy
Text příspěvku byl upraven 02.03.19 v 19:54
Serenity: Vložte prosím příspěvek do této diskuse: https://www.databazeknih.cz/diskuze/diskuze-o-knihach-7/knihy-po-kterych-patram-poradte-1242/str-82#new
Toto diskusní vlákno je myšleno jako hra, kde si uživatelé dávají hádanky ;-).
Tak něco opravdu, ale opravdu jednoduchého: hledáme zahraničního autora, který píše o českých dějinách, a podle jehož knihy nyní jde do kin filmový snímek.
No jasně, že je to on :-). Máš zlatého bludišťáka a můžeš zadávat ;-).
Hledáme novinářku, která na své cestě za reportážemi narazila na tolik skvělých témat, zajímavých lidí a jejich barvitých osudů hodných knižního zpracování, až se z ní stala populární autorka mnoha životopisných příběhů z oblasti literatury faktu.
Isserley, měla bys' honem podat tiket, když dovedeš tak dobře tipovat. Před odchodem na přepážku však, prosím, hoď sem nějakého dalšího pohřešovaného :=))
Zkusím někoho, kdo jistě v hádánkách není poprvé.
Kdo napsal nestárnoucí povídku o panu Pinclovi, jehož povoláním je dělat blba?
Tak tuhle zrovna neznám, ale jiné (i hry) ano a miluji je: Ivan Vyskočil.
A když mluvíme o létání (to je totiž ta moje oblíbená...), tak se oslím můstkem můžeme dostat k zamýšlenému autorovi: ten projezdil a prolétal skoro celý svět, u nás byl hned dvakrát, a mnohá z těch míst mu poté posloužila jako dějiště či námět k napínavým příběhům.
Z jeho mládí snad jen jedna epizoda stojí za zmínku: jako syn ředitele školy nevyhnutelně skončil u psychoterapeuta, ale právě ten prý odhalil jeho literární talent. A skutečně, několikrát byl nominován i na Nobelovu cenu.
Vložit příspěvek