Hádejte autory:)
Básník, překladatel a dramatik, jehož studia přerušilo zavření českých vysokých škol za protektorátu, bratranec slavnějšího spisovatele.
Hledaný Čech byl ve své nové vzdálené zemi navržen na Nobelovu cenu. V zemi, jejíž významný prezident měl také české kořeny.
Hledáme duchovního, kovboje, zpěváka i spisovatele, kterého proslavila už jeho prvotina a který se chystá na turné po České republice.
Historik a právník nám dělá radost svou detektivní sérií z doby nejslavnějšího a asi i nejhroznějšího panovníka své země. Naštěstí ten v posledním vydaném díle konečně zemřel, takže v netrpělivě očekávaném pokračování (vyjde u nás během několika dní) už bude doba v mnohém jiná, jen hlavní hrdina zůstane jistě věrný svým zásadám.
Pro všechny, ať čtete tyto žánry a autora, či nikoli, nabízím velkou nápovědu: autorovo příjmení je jednoduchou přesmyčkou jména hrdiny, který měl nějaký zásadní problém s vlasy.
Přiznám se,že neznám,ale historické detektivky mám ráda, tak to zkusím. Pomohla mi druhá nápověda a autor bude C.J.Sansom a krutý vládce Jidřich VII.
Je to Christopher John Sansom a už se těším na jeho nový kousek (doba bude ale stále ještě zlá, i bez Jindry VIII.).
behany pokračuje
Jindrovy se omlouvám,ale může za to telefon,né já:-D
Hledaná dáma byla spisovatelka,překladatelka a zasloužilá umělkyně.Vystudovala francouzštinu,na VŠ musela počkat,až skončí válka.Přispívala do několika časopisů(min. jeden stále vychází).Psala hlavně historické romany z období antiky,ale i své současnosti a pár knih pro mládež.
Hledáme dva, jeden se zmenšeninou jména druhého. A dokonce se stejnými iniciálami. Oba s úžasným citem pro legraci i češtinu.
Absolvoval cestu do Itálie, o níž vydal knihu s vlastními ilustracemi. Šel pěšky..
Tak já to zkusím ještě rozšířit. Umělec všestranný, píše, tančí, zpívá, je členem známého divadelního uskupení, věnuje se sochařině..
Šlapal si to do Itálie a vydal o tom knihu.
vsadila jsem na Sklep a tam mi z toho vypadl zřejmě všestranný umělec František Skála - neznám, a navíc nemůžu najít požadovanou knihu ;-( (takže asi vedle)
Vložit příspěvek