Hádejte autory:)
Včerejší dnešek je pryč. Ťuk na paní Boženu mi nevyšel.
Nové zadání:
Hledáme básníka, dramatika a esejistu, který se ovšem věnoval i diplomacii.
Ta ho jako konzula zavála na pár let i k nám do Prahy.
Spisovatel, humorista, novinář prohlásil po svém čtyřletém působení v první světové válce, že Švejka v ní nepotkal. Tu druhou už nepřežil a dnes se jen můžeme na základě výpovědí domnívat, kde a kdy skutečně zemřel.
Nikdo nic...tak dlouho a ani výstřel do tmy? Mám přidat nějakou nápovědu?
Jeho nejznámější díla znají opravdu všichni,alespoň z filmového zpracování, malí i velcí.
Biki zapřemýšlela a nedalo to ani moc práce, gratuluju a předávám štafetu.
Tak občas mám i já nějakou tu světlou chvilku.
Hádanka je poměrně lehká:
něco více než před sto lety zemřel světoznámý spisovatel, nobelista, známý převážně historickými romány z dějin své rodné země, a také monumentálním románem z historie ještě vzdálenější.
Ano, je to on. Ani jsem nemusela přidávat další nápovědu. A teď se modlím, aby se odpověď zařadila tam, kam patří.
Koka, jelikož mě to zaujalo, použila jsem příslušné vlákno. Ale koho se zeptat....?
Ach Quo Vadis... kniha milovaná, čtená v roce maturitním... kdeže... ehm, ehm... sněhy jsou...
Tak si dáme ještě jednoho mého oblíbeného "středoškolského" autora:
Původním povoláním architekt, romanopisec, autor osudem stíhaných postav, jehož jedna kniha se dokonce dočkala upálení
V téměř autobiografické knize se po značných peripetiích vdala, v reálném životě zasvětila svůj život jiné činnosti.
Bylo to školství a byla první ženou registrovanou do volební komise v Concordu.
Hledáme autora, který začal jako žurnalista, aby později "svoji rubriku" zpracoval i beletristicky.
Vložit příspěvek