Hádejte autory:)
I ten by to, pravda, mohl být :-), tento pán je ale mladší, žije za "velkou louží" a jeho rubrikou byla spíše "černá kronika".
Autor vytvořil charismatickou mužskou postavu, která by a priori měla být odpudivá a děsivá, přesto má mnoho obdivovatelů a dokonce i vlastní seriál.
Lucifer. Gaiman (pův. autor), rozvedeno M. Careym.
Text příspěvku byl upraven 21.02.20 v 08:22
Taky ne... (ale dobrý tip na čtení!)
Tak já dám takovou nápovědu, že už to bude zjevné zcela všem ;-).
Jedna z autorových knih, která byla zfilmována a dozajista ji minimálně podle názvu znají i ti, co ji nečetli a neviděli adaptaci, je o agentce FBI, která slýchává zvuky jistých hospodářských zvířat. A přitom "zvířátkem", které v knize sehraje významnou roli, je druh motýla.
Tak nevím, asi se nikomu nechce zadávat, že se po této nápovědě ještě nikdo nepokusil. Já to teda risknu.
Thomas Harris, nápovědná kniha je Mlčení jehňátek.
To jsem si tedy naběhla. Co pořád vymýšlet? Nakonec jsem se minulou hádankou nechala inspirovat.
Tentokrát český autor pracoval léta jako novinář a publicista v jistém, ve své době hodně populárním časopisu. Cestopisné články a pak články s dnes velmi ostře sledovanou problematikou shrnul do několika knih. Záhy po VSR (Velká sametová revoluce) tragicky zahynul.
Hledaného otec před vědou držel stranou, dopřál mu kvalitní humanitní vzdělání, přesto se mu od syna dostalo vynálezu, který matematikovi práci usnadnil.
Blaise Pascal? Netušila jsem, že budu pátrat tak hluboko v dějinách;)
Hledaný není žádný spisovatel, ale přesto pár knih napsal a z jeho série se nejen stal bestseller, ale byl i zfilmován.
...náš hledaný chtěl původně prorazit jako hudebník, ale spadl až na samé dno.
K napsání knih ho inspiroval jeho kamarád.
Jeho knihy tu mají hodnocení 85% a více.
já nevím, není to nakonec ten, co psal o zvířátkách, jako levharti, švábi, netopýři, červenky a tak???
Vložit příspěvek