Hádejte autory:)
Kdepak, vůbec nevím všechno. Kdybych věděla, tak bych se neptala, jak se jmenuje autor slavné, přeslavné básně, která začína slovem stejným, jako je Tvé DK - jméno?
My popojedeme, bohužel tato autorka už nepopojede. A to věděla, že i za války mohou mít hodiny zvuk.
Hana Andronikova. Hodiny obyčejně vydávají zvuk - tikání, ale že to dělají i sluneční, poznala jen ona.
Hledaný autor nikdy nebyl členem ODS, ale přesto jej proslavil modrý pták :-)
Maurice Maeterlinck, francouzsky píšící Belgičan. Kdyby tak každý modrý pták přinášel štěstí :-)
Tak Modrý pták od M. M. štěstí mnoha lidem přinesl - je to opravdu krásný příběh.
A můžeme letět dál ...
Tak teď trochu z jiného soudku. Pocit štěstí totiž někomu dodá i troška dobré čokolády. A tento autor nám ukáže, jak se vyrábí. Ne každý ovšem exkurzi bez úhony dokončí.
Správně :-) Asi se dostalo ke slovu moje podvědomí a doma není kousek čokolády. Takže Karlík a továrna na čokoládu se nabídlo samo. Tak který autor nám to tu osladí teď?
Tento český autor mnoho knih pro děti nenapsal (snad dokonce jen jednu), ale to co pro ně napsal, čtou ještě nyní, mnoho let od jeho popravy za heydrichiády. (Možná však nejraději ti, kteří to dětem předčítají.)
Není, myslím, že Batlička psal dobrodružnější příběhy pro starší děti. "Můj" autor tuto knihu napsal pro děti malé.
(Pokud prozradím, že má shodné iniciály v monogramu, tak už to bude jednoduché.)
Jste oba vítězové!
Je to Vančura a ona zmíněná kniha pro děti je skutečně Kubula a Kuba Kubikula.
Byl to takový rychlý nápad, dát indicie záměrně jiným směrem, než jakým se VV ve své tvorbě skutečně ubíral.
Tak nyní vyhlašte svá hledání autorů třeba i oba najednou?
Tento český autor věděl, že o královských končetinách se prostě mluvit nemá.
Střílím naslepo: Vladimír Neff (Královny nemají nohy). Zasloužím odstřelit za drzost a špatnou trefu?
To rozhodně ne, zasloužíte poklepat po rameni a chopit se slova :-) Opravdu je to Vladimír Neff.
Tato velmi chytrá a talentovaná paní pracovala pro BBC i Coca Colu, ale nejvíce svým nadáním a znalostmi těší čtenáře historických románů i detektivek.
Koki12, není to Laura (i když právě čtu její Navoněný rukáv). Moje autorka je o šest let starší, narodila se na jiném kontinentě než Laura a její knižní putování historií není detektivního charakteru. Detektivky jsou méně známou linií její tvorby a jsou ze současnosti.
Vložit příspěvek