Hádejte autory:)
Zůstaneme v oboru: hledá se autorka, která také vystudovala práva a také se živí jako advokátka. Část jejích knih se odehrává v jejím rodném městě.
Autorka, která se v praxi zaměřuje na trestní právo, píše pod pseudonymem.
1. díl první u nás vydané knižní série byl poměrně záhy vyprodán a musel být pořízen dotisk.
Koukám, že moje odpověď ze záhadných důvodů zmizela: Ano, jedná se o krimi sérii. Mimo to je v ní i dost erotiky, takže je poměrně oblíbená a doporučovaná mezi ženskými čtenářkami.
Výborně, konečně se chuděra našla :-).
m.gray se moc omlouvám, odpověď jsem psala, ale z telefonu - už se mi jednou stalo, že i když se mi příspěvek zobrazil, na DK se nenahrál :-(.
Nevadí, stejně bych neměla šanci:-) autorku vůbec neznám. Chtěla jsem jen posunout vlákno.
Narodila se v Praze, ale české jméno nemá. Její knihy jsou zajímavé a netradiční stejně jako život. I cena se pro ni našla, myslím, že zaslouženě.
Kdepak, hledaná žije. I když je pravda, indicie na Rainerovou ukazují, tak upřesním, že nepochází z německy mluvící komunity. A její manžel je v určitém smyslu také zajímavý, i když ne v oboru literárním.
Text příspěvku byl upraven 27.01.22 v 23:12
Ne, hledaná má jméno i příjmení začínající stejným písmenem.
Text příspěvku byl upraven 28.01.22 v 14:10
Na nejnovější autorově knize (u nás vyšla vloni) se skvěje tato věta nakladatele:
"Nejlepší autor špionážních thrillerů všech dob."
Sice hrubě nesouhlasím (a to ho mám docela ráda), dokonce ani kdyby se jednalo o podmnožinu současných autorů žánru, ale zato to bude zajímavá tipovací soutěž pro vás!
Nápověda: u nás autorovi dosud vyšlo 25 knih.
Mladý český autor, zatím mu vyšla jedna knižka a to cestopis. Je původem z Ostravy.
Mne napadl hned jeden, ale narodil se kousek od Ostravy, v Hodoníně, tak to asi nebude on, že? ;-)
To nevim. Píše se o něm jen to, že pochází z Ostravy. V květnu by mu měla vyjít druhá kniha.
Vložit příspěvek