Hádejte autory:)
Tak já bych zkusil:
Hledáme dva autory, kteří pocházeli z jiné doby, jiné země, psali jiným jazykem a z větší části i o jiných tématech. Spojují je jen dvě věci: Oba patří mezi vůbec nejslavnější spisovatele a oba byli před smrtí přesvědčení, že část jejich díla nebo celé by se mělo spálit, zničit. Kteří to jsou?
tipovala jsem jako druhého Rusa, při té příležitosti jsem objevila toto: Život je příliš krátký, abychom jej marnili s Dostojevským! https://trcalek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778797 a ještě se z toho vzpamatovávám ;-)
Gogol snad pálil sám pořád dokola své Mrtvé duše, nebo ne?
Gogol toho spálil... Údajně zmizely celé jeho knihy.
Každopádně jsem opravdu myslel Gogola a Kafku, takže se děvčata jistě domluví, která bude pokračovat. :-)
Je nutno podotknout, že Karel Trčálek je buď brilantní troll nebo naprostý blbec.
Aha, já myslela, že Hun myslí - pálit po smrti, takže myslím, že nám Raksa.A něco vymyslí
Jsou cesty po nichž se nedáš
Jsou vojska na něž neudeříš
Jsou města na něž neútočíš
Jsou místa o něž nebojuješ
Jsou rozkazy vládce jež nepřijmeš
Už jsem napsala a někam se to ztratilo. Jednak máš pravdu a jednak by prospělo i našim "politikům" probírat se uměním válečným...
Zubařině se věnoval jen pár let, než přišel na chuť psaní. A když toho napsal dost, a navíc v populárním žánru, mohl se věnovat svému koníčku - sportovnímu rybářství. A že toho napsal - tady má 84 knih!
A perlička: měl holčičí jméno, takže není divu, že svět ho zná už pod přejatým originálním jménem - podle místa narození.
Který autor ve své knize zobrazil válečnou konfrontaci klasického pekla s čerty a dalšími pekelnými bytostmi s peklem, které reálně vytvořili lidé?
Ne, není to on a ani nevím, že by něco podobného napsal. Národnost však odpovídá, hledaný autor je ovšem podstatně mladší, žijící a ještě napovím - k jeho zájmům kromě jiného patří také antika, což dobře využil v jiném svém díle.
Čínský autor sci-fi, jehož díla vycházejí u nás podivně - od nejnovějších po nejstarší, aspoň že jeho trilogie vyšla ve správném pořadí.
ano, Liou Cch'-sin
honza0389 může zadat další hádanku - těšíme se na něco nového od nováčka ve vlákně :-)
Autor vystudoval politologii a práva.Provozuje advokátskou praxi. Jeho první román nakladatelé odmítli osmdesátkrát.Pak toho velmi litovali, poněvadž jeho prvotina několik týdnů figurovala na žebříčku nejprodávanějších knih.
Vložit příspěvek