Hádejte autory:)
tak to bude pan "třasohruška" , jak mu s oblibou říkával náš angličtinář
vím že si nabíhám když se hádám s překladatelem, ale já to to "s" vždy brala jako úlitbu gramatice (ten, jenž třese hruškou). U nás koneckonců taky nepobíhá žádný Kovající, ale Koval atp.
jenže ono je tam "spear" ne "pear". To "e" na konci se samozřejmě musí ignorovat, jinak to neznamená nic.
aha, no jo. třese hruškou... zní to trochu indiánsky. jako "skákal přes oheň až si propálil mokasíny".
Jo, a pořád ještě máš babu.
babu, babu... to se ti řekne. Ale jo, mám: která baba je v Guinessově knize rekordů jako nejplodnější? (minimálně za rok 1976)
woodwarde... pochopitelně že literárně plodná... na co ty hned nemyslíš :-))
R.E.M. boduje a přebírá veslo...
Autor/ka původem ze země slunce září ve svém oboru i na televizním nebi.
Text příspěvku byl upraven 26.10.15 v 12:25
Rodiče jsou ze země vycházejícího slunce, autor sám už je Američanem, univerzitním profesorem, který často hledí dál než za obzor.
Jelikož autorů z této země moc neznám, tak střelím od boku Haruki Murakami.
(Pardon) Autor píše literaturu faktu. Ovšem velmi poutavě.
Text příspěvku byl upraven 28.10.15 v 12:14
Budu se držet indicie o novém vědním oboru a zkusím: Kenneth Binmore nebo Frank Navrátil.
Pravda, o temných zákoutích nic nevím ani u jednoho z nich :-).
Anglický autor s čiastočne neanglickým menom, preslávený humoristickou knihou, ktorá mala byť pôvodne historická.
Který básník si těmito verši předpověděl nehynoucí slávu?
Ore legar populi perque omnia saecula fama
si quid habent veri vatum praesagia vivam.
(...čten budu lidstvem vším, a dá-li se věřit věštbám,
co svět bude světem, svou slávou dál budu žít! )
Omlouvám se za prodlevu, konečně jsem se dostal na net. Dávám tedy konečně hádanku. Dva výtečníci se snaží v jednom z děl tohoto autora proměnit Nerudovu ulici v turistické lákadlo tím, že ji přestaví a vydávájí za ulici Pabla Nerudy. Jeden ze synů našeho autora se proslavil jako animátor pro společnost Pixar a svému zesnulému otci také vytvořil pomník. Sám autor byl nejen spisovatel, ale i psycholog, hudební skladatel, matematik, polyhistor...
Vložit příspěvek