Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
nevím jestli myslíš......Cušima?
KOVAŘÍK, Jiří. Cušima: Poslední bitva rusko-japonské války na moři...?
Jak jsem již uvedl, té válce jsou v dané knize věnovány jenom tři kapitoly. dodám, že autor není evropan.
Na základě předchozích hadačů a indicií je to Cušima a Dějiny Japonska od: Edwin Reischauer, Albert Craig. Ale babu má Luvák, protože "frašku" aneb hru na Rusko-japonskou válku u Hullu jsem vůbec neznala.
Text příspěvku byl upraven 31.05.17 v 18:25
Není to "Cušima a dějiny Japonska". Ta kniha je o vojenské historii Japonska s důrazem na posledních cca 150 let, jinými slovy od roku 1853 do současnosti, i když o dřívějších časech se tam taky trochu mluví.
Text příspěvku byl upraven 31.05.17 v 18:31
mohlo by jít o knihu Bitvy, které změnily svět ....ale nečetl jsem....tak nevím,kolik je tam kapitol ....
Proboha, lidi, přečtěte si zadání a nápovědy. Je to o Japonsku, místem bitvy je Cušima, ale ta kniha je o vojenských dějinách Japonska.
proboha...hledat tři kapitoly????...poslední pokus
Válečníci vycházejícího slunce - Historie japonského válečnictví
No vidíš, co je na tom těžkýho? Já nečekám, že někdo bude HLEDAT tři kapitoly. Dávám hádanky tak, aby je uhád ten, kdo to čet. Máš babu.
...tahle kniha o "dějinách" mne vůbec nenapadla ......až po - proboha, ta kniha je o vojenských dějinách Japonska.
....hledáme knihu a OSTROVY .....
...na něm se odehrává dobrodružství českého továrníka a jeho syna .... fantasy trošku ponouká pravěká příšera..... knihu napsala legenda ...není to žádný "bourák", ale útulné čtení pro nezapomínající romantiky, pamatující i knihy, které vycházely v době 2.sv.války..............
Text příspěvku byl upraven 31.05.17 v 19:02
Kniha, kterou hledáme, vypráví o historii velmi starobylého národa, který dodnes žije v jednom evropském království. A hledáme také jeho zemi - dodnes nese jeho jméno.
Jako nápovědu uvádím verše starověkého básníka, kterého autor ve své knize cituje. Zmíněný národ totiž dosti dlouhou dobu nezanechal žádné vlastní písemné památky. Ovšem poslední slovo z té citace vynechám, to už by bylo moc jednoduchý.
Teď věříte Vaskonové, ač byli jste pohany mdlými,
že posvátná je tato krev, jíž prolila pověra krutá.
To spasitel blahoslavený tak rozhodl pro naše dobro,
když v městečku našem vydal těch mučedníků těla v oběť;
oni teď chránit zde budou lid žijící na březích...
Tak když se to nepovedlo minule, věřím, že teď se to povede - protože o Bascích a Baskicku (Euskadi) jsem chtěla dát sama hádanku už dávno (nežijí samozřejmě jen v království španělském - País Vasco + Navarra, ale i ve Francii, ani pouze na břehu Biskajského zálivu), protože je to moje oblíbená oblast i lidi. Takže kniha by mohla být...Baskové (Roger Collins).
Teď budeme hledat zemi, kterou autor rovněž hledané knihy (český bývalý fotbalista a úspěšný trenér) po svém šestiletém pobytu tam nazval rájem. Ostatně i samotný název země napovídá, že má co nabídnout. Není divu, je tam teplo, omývají ji vody hned dvou oceánů/moří a mořské břehy mají délku celkem 1500 km. A jako první začala vyvážet do světa banány a kávu.
Kostarika ....šest let v ráji /Bouška/
...tak už mě woodward předběhl....
Text příspěvku byl upraven 31.05.17 v 22:08
Ano, je to Costa Rica a kniha Pura vida aneb šest let v ráji (fotbalisté a/nebo milovníci Karibiku se nenechali zahanbit).
....jak bych mohl neznat! je tam v Kostarice ještě jeden Ivan Mráz...oba jsou z mého oblíbeného klubu....kdybych tohle nevěděl, určitě bych se hanbou propadl až do západního německa /hihi
Mladý muž v cizím městě je podivně pronásledován sochou velkého vojevůdce, která se mu zjevuje každou chvíli na jiném místě. Jeho přátelé mu domlouvají, že by neměl pít tolik piva. Ve kterém městě se to stalo a v které knize se o tom lze dočíst?
To se stalo chudáku Georgeovi, na něhož takhle v Praze přichytali Harris a Jerome malou past, aby jej přinutili omezit konzumaci našeho národního moku. No a je to samozřejmě Tři muži na toulkách.
Zbývá dodat jenom že tím "přízrakem", co se mu všude zjevoval, byla socha maršála Radeckého, jejíž makety dali otcové města postavit na různých místech, aby se vidělo, kde se bude nejlíp vyjímat. Máš babu.
Tahle kniha je prostě grandiózní...
Hledáme fantasy svět, jehož název je skoro totožný s názvem jedné skutečně existující oblasti, která se nedávno stala centrem pozornosti médií, protože se o ni rozehrála politická hra...
K názvu světa doplňte prosím název dané knižní série, která se v něm odehrává.
Vložit příspěvek