Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
ano, je to tak: Poe a jeho historicko-hororový výlet do španělského Toleda
Kdepak má jistý F. dědečka, u něhož tráví prázdniny, miluje jednu T. a s jinou T. se miluje?
Děkuji - povyrostla jsem...
Ve kterém evropském městě vypráví emigrant svůj příběh lásky ?
Postřehy z města, které láká spisovatele, malíře, básníky, popisuje od kávy s doutníkem začínající spisovatel v 20.letech minulého století. Odkud a v jaké knize?
Mohly by to být deníky, které psal Hemingway a zůstaly zapomenuty ve sklepě hotelu Ritz. Pohyblivý svátek je zčásti zpracování těchto let ve městě, o kterém napsal: "Ale Paříž je věčná a vzpomínky každého člověka, který tam žil, se liší od vzpomínek všech ostatních." Ale je to s mnoha otazníky, vzpomněla jsem si na to v souvislosti s knihou o jeho manželství s Hadley.
A vzpomínky byly přesné, odpověď více než dokonale rozvinutá. Gratuluju a předávám.
Děkuji, Vladi, jste pro mě povzbuzením. Prosím jen o trochu času, ráda se s čtenáři podělím o filmový zážitek - Bohemian Rhapsody - slovy mladé generace "úplně mě to rozsekalo". Pro generaci Husákových dětí i dříve narozených rozhodně doporučuji, pro ty, které fenomón Queen a Fredy Mercury oslovil, samozřejmě také.
Lenka27: dík za tip na skvělý film, dobrá výzva k návštěvě kina! Pro mě určitě;)
Budu to muset upřesnit, je to příliš obecné. Místo, kam přijde kůň, zní bizarně a je obsaženo v názvu.
Ano, přesně to jsem měla na mysli, ale až teď mě napadá, že bar nelze považovat za zeměpisný název.
A tady se taky nemůžeme hnout z místa? Pokaždé, když sem v poslední době nakouknu, vykoukne na mě bar a okamžitě se mi vybaví otřepaný vtip o té kytce, co přijde do baru, a barman se ptá: co tak zvadle? Už se těším, až se pohneme o dům dále (a vytane mi na mysli něco jiného ;-)
Ve kterém přímořském letovisku se setkávají dva dospělí lidé, aby zde
zkoušeli najít nový začátek?
Noci v Rodanthe?
(já si taky myslela, že se pořád čeká na potvrzení předchozí hádanky...)
Vložit příspěvek