Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Ha, trefa! Schválně jsem popsal děj tak, aby to působilo jako severská detektivka nebo špionážní román, ale Woodward se nenechal svázat a správně sáhl do vod dětské literatury.
Kdo nejrychleji vygooglí název ostrova, kde byl vězněn malý Rasmus s otcem?
Kalvön? To asi nebude ono....
Text příspěvku byl upraven 11.10.16 v 14:29
Inu, nevím, co to píše vám, ale já když tady provedu tu klávesovou kombinaci, opravdu díky ní napíšu Kalvön. Asi je to věc prohlížeče. :-)
Každopádně na tahu je Sarah01.
Omlouvám se, mně Alt+660 ve Wordu fakt dělá pravé ouško medvídka. ʔ Neuvědomila jsem si, že to mám zkusit tady :) ö
Budeme hledat skutečné město, ve kterém se odehrává příběh sepsaný podle pověsti. První zmínky o tomto městu pocházejí z 9. století.
Od nás je to kousek na severozápad, v centru jsou nádherné bohatě zdobené renesanční domy, oblíbeným suvenýrem je speciální druh silného alkoholu, jenž se prodává pod názvem »Ratten Killer«.
Text příspěvku byl upraven 11.10.16 v 18:29
...je báseň, smrad, skřípot, magické světlo, chorál, jednotvárnost, dušebol, sen.
...
... bydlí, jak kdosi kdysi řekl, "děvky, pasáci, falešní hráči a syčáci", čímž chtěl říci kdekdo. Kdyby se byl podíval jinou skulinou, možná, že by řekl "světci, andělé, mučedníci a lidé boží", a byl by mínil totěž.
O jakém to barvitém místě píše světoznámý autor?
To bude ulice Na plechárně v Monterey a popsal jí tak barvitě pan Steinbeck
Text příspěvku byl upraven 11.10.16 v 19:42
Správně.
Koka, to bylo velmi rychlé, déle mi trvalo to naťukat než tobě uhodnout. Ale aspoň jsem si uvědomila, jak je to krásné.
Isserley, děkuji za kompliment, největší práci mi dalo vzpomenout si na jméno autora :=) To proto, že jsem ještě pořád konsternovaná z té televizní reportáže, v níž před 10 minutami ukazovali, jak česká mládež na setkání a autogramiádě velebila Chucka Palahniuka a jeho rváčský komiks. No poteš ....
Jak se jmenuje ta ..... - ani nevím, jak to nazvat: vesnice, osada, kopanice? - která se tak proslavila v české literatuře a následně i v české kinematografii? Jde o drsné místo, čemuž odpovídá i povaha jeho obyvatel.
...Zabili, zabili chlapa z Koločavy?!? Nikola Šuhaj loupežník, I. Olbracht?
..... Sieno, to je škoda, protože ten název sám je vymyšlený, nekryje se se žádným oficiálním názvem nějaké české lokality či obce.
... a dle přání zakladatele vlákna Ajrad1981 ještě doplní autora či autorku, a bude to richtig.
P.S. Omlouvám se, není nutné znát autora, ale pouze název knihy, v níž se lokalita vyskytuje, a to je už splněno.
Text příspěvku byl upraven 11.10.16 v 21:19
potvrzuji, zakladatelem vlákna jsem já. máš recht, žádnej autor, jen místo a kniha :)
Text příspěvku byl upraven 11.10.16 v 21:22
Vložit příspěvek