Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Jdu na to. Když dám do jedné množiny neúspěšnou sebevraždu, holuby a razítko, jak ji pojmenujete?
alekis: Co co co, ne ne ne, ale to se nedělá. Zadalas´ hádanku, tak nás nemůžeš nechat na půl cesty k vyluštění tím, že ji jen tak smažeš. Já pořád dumám; vůbec netuším, žes´to takhle - uprostřed - klíďo píďo utla.
Tak aspoň: co to bylo za zahrádku a knihu?
alekis: Luští jistě všichni, kdo si hádanku přečtou (třeba v duchu ;-); pokud neví, jak dál a nemají žádný tip, nezbývá než trpělivě čekat na další a další a další indicie... Každá hádanka vyžaduje hodně péče, času, práce apod. od zadavatele i luštitelů. Ale vzdávat se může tak leda luštitel, nikdy by to neměl být zadavatel, ten si za svou hádankou přece stojí ;-) A smazat hádanku během, jak koukám, 24 hodin, to se vážně nedělá - ani to nebylo na upozornění.
Dejte něco dalšího do placu, zajímavých míst s názvy v literatuře je přehršel.
Text příspěvku byl upraven 28.10.19 v 21:18
Díky za tip, snad na ni někde natrefím.
Nová otázka: Ze které země pochází muž, jenž zasvětil život starodávné nauce? Neváhal cestovat na jiný kontinent, aby se učil. S nabytými zkušenostmi a moudrostí se vrátil do vlasti, kde založil institut. K jeho zásluhám patří i to, že dokázal cizokrajnou nauku přizpůsobit pro potřeby krajanů.
Myslím, že jeho žákem byl i ten pán, co se ve vegetariánské restauraci nimral v jídle. A když se ho ostatní ptali, proč tam vůbec chodí, když mu evidentně nechutná, odpověděl: Já chci umřít zdravej!
Hledaný muž napsal několik knih a vydával měsíčník, pořádal setkání a trénoval následovníky celý život. Dožil se 84 let.
mrkla jsem do přečtených a voila - André Van Lysebeth je z Belgie, pokud otázka zněla na rodnou zemi autorovu
otec vlákna nám zdejší pravidla všem třeba znovu řádně osvětlí - woodward?
Vložit příspěvek