Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
"Malá Praha" je lokalita v Brdech i obytná čtvrť v Užhorodu, také několik restaurací má tento název...... Ale ze zadání mi není jasné, jak souvisí tato hádanka s literaturou - kterou knihu hledáme?
Dámy to tedy trknout hned nemusí, ale pánové, pánové, kde všichni jste? Protože jinak by odpověď musela přiletět okamžitě na průzračně jasné indicie:
Malá Praha ... titul zahrnuje zeměpisné, tovární i produktové pojmy!
Text příspěvku byl upraven 11.03.22 v 20:14
No když byla moje mamka malá (konec 40. let), jezdili Pragou Piccolou. Tak že by to bylo ono? Knihu s tímhle názvem na DK máme, ale nevím, kam s tím zeměpisným pojmem...
Hun, tak s knihou pana Miloše Urbana se podíváme do pražské Libně...
Text příspěvku byl upraven 12.03.22 v 06:26
čistě zeměpis je Praga = Praha, a hlavně pražská továrna Praga hraje roli v knize Praga Piccola (tj. Malá Praha) - já jsem upozorňovala na chyták!
Hun zadává
Takže: Ve kterém městě si lidé neprovrtávají tunely pod řekou, ale přímo v řece?
Tak jako se o Římu říká, že do něj vedou všechny cesty, u tohoto města je to tak jaksi naopak.
Všechny cesty totiž vedou Z NĚJ, jen po nich lidé někdy kráší špatným směrem...
Hledané knize, s titulním místem i výše uhodnutým opeřencem, je bezmála sedmdesát let a dočkala se již 13 vydání! Je totiž nádherná a malí (i velcí) ji nemohou než nemilovat (zde 89% hodnocení).
Se kterým místem je spojena kniha, ve které si panovník a jeho přátelé vyprávějí příběhy o ženách?
Panovník se zotavoval po nemoci a několik jeho přátel se ho snažilo rozptýlit. O večerech k němu přicházeli a vyprávěli příběhy, jak jinak než o ženách... Kde to bylo?
Vložit příspěvek