Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Kde zemřel pobočník slavného hodnostáře, když byl zabit mečem, který byl i při prvním setkání těchto dvou mužů?
Při zmíněném prvním setkání má budoucí pobočník zvláštní ehm... povolání. To je označováno eufemisticky jako "bratr zelených lesů" (případně "muž zeleného lesa").
Zaměstnání je správně, ale lokace a čas jsou jinde. Tím pádem i postavy.
Prozradím, že onen meč má v názvu slůvko "drak", ale celé jeho jméno neuvedu, to by bylo moc snadné. Zmíněný pobočník svou smrt do jisté míry předpověděl (ale v jiné knize, než hledáme).
edit: změněno slůvko 'předvídal' na 'předpověděl'
Text příspěvku byl upraven 13.04.22 v 10:50
Ani švýcarský Vilém Tell to nebyl. I když jedno slůvko by mohlo někoho zmást a zavést do Švýcarska (mylně).
To je správná odpověď. Jen, aby bylo pravidlům učiněno zadost, ještě doplňte knihu.
týden od poslední hádanky uplynul jako voda, Raksa.A by už tedy mohla zadat netrpělivě čekajícím hadačům
Tak tedy místo čekání nové zadání:
HÁDANKA
V jaké rozlehlé zemi se odehrává druhý a zatím nejnovější román tamní rodačky, který vypráví o divočině, domorodcích i skrytém bohatství a kde se řeky také pojmenovávají po zvířatech? Hlavní děj se odehrává na řece nesoucí jméno velice obávané zarputilé šelmy.
... A z této řeky je to jen kousek cesty divočinou k přítoku ikonické zlatonosné řeky, kde někteří zbohatli, mnozí ale přišli o vše.
...Tak poslední nápověda: hledaná země byla před 150 lety změnila majitele za pouhých 7.200.000 dolarů (pakatel 5 dolarů za km²).
na dobré cestě, ale naneštěstí jen kniha je správně, dotaz na zeměpisnou část nebyl zodpovězen správně (tluče se zejména s poslední nápovědou)
Dovolím si zodpovědět zeměpisnou část hádanky: krajinou ledu je míněna Aljaška.
ano, teď je to komplet, ale o zadání se musíte dámy nějak podělit - nechám na vás
Děkuji - zadání ráda předám Kaspiy, ta uhodla to nejdůležitější, tj. autorku a knihu, já jen doplnila ten zeměpis.
Nevím, proč jsem se zaměřila na tu Kanadu, přitom je to jasně Aljaška :-)
HÁDANKA
Jak se jmenovala smyšlená malá osada před tím, než se z ní stalo uznávané smyšlené město v jedné historické sérii? Odpověď najdeme v prequelu ke zmíněné sérii, který autor loni vydal.
Autorem bude nejspíš Ken Follet a jeho Pilíře země, ale sérii jsem nečetla, takže podrobnější pátrání po názvu místa nechávám znalejším.
Vložit příspěvek