Hra - zeměpisné a místopisné údaje v literatuře
Držíš se moc při zemi, Woodwarde. :-) Představte si spíš něco jako skříň, kterou se děti Pevensovy dostaly do Narnie. Kdyby měl jejich strejda jeden takový šatník i na chalupě v Belgii, odpovídalo by to dost přesně situaci, na kterou se ptám já.
Říše, kterou hledáme, byla v knize opakovaně zmíněna, ale podstatnou roli začala hrát až v pokračování, které vyšlo o čtyři roky později – toto pokračování pak bylo po hledané zemi dokonce pojmenováno.
Není to tak těžké. Hledaná kniha autora dost proslavila a někteří z vás ji máte v přečtených.
Hledaná kniha vlastně není fantasy, spíš s tímto žánrem koketuje. Autor zemřel teprve před pár lety. Pomůže?
Safryš, co ještě napovědět? Říše je inspirovaná Avalonem, kniha je psána v ich-formě, osu vyprávění tvoří sourozenecké duo...
No, Rogera Zelaznyho jsem sice nečetl, ale podle toho, co jsem si o něm a jeho díle právě přečetl, to asi bude opravdu něco na ten způsob. I jazyk autora je týž.
Hledaná kniha byla původně napsána jako povídka, pak rozšířena na "plnohodnotný román", který obdržel významnou literární cenu.
Text příspěvku byl upraven 02.01.17 v 01:05
Tak Zlovlku, ty už na naše vlákna nechodíš? :-) Vždyť jsi knihu četl a dal jí čtyři hvězdy... :-)
Už ze zoufalství prohledávám Zlovlkovy záznamy, jenže on má 3300 hodnocení. :(
Je to je mi líto, že s tím máte takové trable.
Jde o sedmidílnou sérii. Zmínky o říši se objevují už v 1. dílu, ten druhý je po ní přímo pojmenován. Jak původní povídka, tak rozšířený román o pár let později dostaly cenu BSFA pro daný rok.
Výborně, je to opravdu Lavondyss a slavný Les mytág od Roberta Holdstocka. Před pár dny jsem to dočetl – a je to, přátelé, bomba.
shenandoah zadává další hádanku.
Tak dám (snad) něco méně namáhavého.
V jednom městě vládla taková nevraživost mezi dvěma skupinami, že si stačilo písknout a už jste byli vyzváni k souboji. Tímto městem je....
Text příspěvku byl upraven 02.01.17 v 16:45
Hledané město je dějištěm mnoha děsivých událostí, např. vraždící klaun. Autor ho zmiňuje ve více knihách, které nejsou pro nejslabší nátury.
Jedna ze současných severských autorek krimi trochu klame tělem, protože si pro svoje příběhy (u nás vyšly v sérii tři) vybrala nejen jinou (jižnější) zemi, ale navíc si tam vymyslela celé město, které je vždy uvedeno v titulu knihy. Její hlavní postava nese jméno celebrity mezi detektivy.
Hledáme název fiktivního města, skutečnou zemi a titul aspoň jedné z knih, kde hraje důležitou místopisnou roli.
No já myslím, že je to město Villette, vyšetřovatelka Martine Poirotová a z knih třeba Noc ve Villette. Jo a město má ležet v Belgii.
No, dalo to práci...
Teď hledáme malou horskou vesničku, kde postavili pomník prosté služce.
Mne napadla babička, ale její socha (s vnoučaty) je v údolí...
A také Rampepurda, služka z Poláčkovy knihy Bylo nás pět, má svoji sochu v Rampuši.
Text příspěvku byl upraven 02.01.17 v 23:54
Á výborně, je to skutečně služka Kristýna z Bylo nás pět. Vyrůstal jsem nedaleko odtamtud...
Soukroma zadává další.
Vložit příspěvek