Jiří vs Michal

DISKUZE » Volná diskuze

EmmaKrizova
EmmaKrizova 27.01.2018 v 10:39

JACKU, podle toho co píšeš jsi.sám jak zeman na vysočině. Tak. Za ním.pak.zajeď. třeba i tobě naleje.

tester
tester 27.01.2018 v 11:33

Co píší a hodnotí západní media? To mně nezajímá. Hodnotím si to já, protože zde dlouhou dobu žiji. Oblbnout se nenechám. Když vyhrají slušňáci svět se obrátí a bude slušný. Bude to hezké a dokonce se může stát že se budou lidé na ulici zdravit a mladí pustí sednout starší v autobusu nebo ve vlaku. Zatím to těm mladým slušným moc nejde. A slušnost ale vyžadují po prezidentovi. Mladí zkopírovali neslušnost od Zemana, ale teď se všichni rádi masově zeslušní. A dokonce i mladé holky ve vlaku, které jsou zatím neslušnější než kluci. Zeman zde zdevastoval morálku a Drahoš to teď spraví. A nastane nový krásný růžový slušný svět.

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 11:39

Eicheriku, optimistovi se žije lépe. Pro mě ani jeden kandidát není ideální, ale nemám na výběr. Pořád bude chleba o dvou kůrkách.

Marbo
Marbo 27.01.2018 v 11:41

mladá Drahoše, zbytek okolí krom jednoho Zeman. Já stále nešel, byť to ve mne cuká. Dokonce i máti, která od volby OF nevolila, k urnám došla.

Sarah01
Sarah01 27.01.2018 v 12:35

Marbo - a maminka se rozhodla jak?

Marbo
Marbo 27.01.2018 v 12:40

Zemana. Můžu za to prý já - stáhl ji včera brácha, bo já ho nemohl doprovodit kurně, neboť jsem byl v práci.

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 12:44

Sarah - teď jsme s manželem vzpomínali, jak jsme na brněnském nám. Svobody zvonili klíči v 89 - to byla euforie ze svobody

Sarah01
Sarah01 27.01.2018 v 12:50

Je zajímavé, jak se nechali vyburcovat i nevoliči. Tuším, že si tady ještě počteme, jak jsou důchodci hloupí a neměli by mít volební právo :-)
intelektuálka - ano, takových bylo určitě víc, i moji rodiče tam tehdy byli. Zato u nás v pohraničí se ještě dlouho pořádaly jen tradiční prvomájové průvody :-)

bubka
bubka 27.01.2018 v 13:00

Jsem ráda, že jsem trefila testera, že už volil...

- kní tak mi rozumíš ohledně prezidenta, já měla stejné pocity od konce roku 1989... jo, a přežila jsem to ve zdraví, i ty vydržíš. Návratem do středověku by bylo zvolit si namyšleného fouňu, i když umí poskočit... snad to tak nedopadne.

intelektuálko, souhlasím, za běžné situace nepřijde na vhodnost volby prezidenta řeč mnoho měsíců, takže se rozdělená s nikým necítím.

Jacck - někdo žije určitým způsobem a taky volí, protože mu to nabízí jeho rozum a zkušenost, někdo, aby se zalíbil světu, každý podle svého gusta-, tu demokracii, svobodu a vládu práva naposled okusili Katalánci... zdalipak jim chutnala?

Od nás z rodiny přibyly oproti prvnímu kolu dva hlasy... uvidíme, jestli to bude stačit.

Zajímavá by byla diskuze o tom, KDO by byl ideální kandidát, jednak z české nabídky z jakéhokoliv oboru a jednak ze světové.

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 13:03

Bubi, nazdar, já už to někde psala, pro mne by byl vhodný B. Obama - to byl podle mne politik

tester
tester 27.01.2018 v 13:05

Když bude zvolen Drahoš nebude ani korupce, zloději atp., protože to je neslušné. Soudy nebudou mít co dělat. Ve věznicích bude pusto a prázdno. Prezident vahou své autority a vzorem slušnosti celý národ přetransformuje na slušňáky. Zvolení Drahoše by mělo brzy velký kultivační potenciál pro celou společnost. Všichni bývalí korupčníci, tuneláři atp. vrátí nakradené peníze do státní kasy. Solární baroni vrátí dotace a nebudou požadovat příspěvky na soláry, protože je neslušné okrádat občany. Solárníkům bude stačit zisk ze solárů tak jako jiným podnikatelům bez dotací a příspěvků. O to se jistě Drahoš zasadí jako první, protože je to super sprostá zlodějna. A ukáže národu jak to s tou slušností doopravdy myslí.

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 13:07

Sarah - vy jste vlastně byla maličká... Psala jsem tu už, že jsem přežila v každém režimu, nestěžuji si.. Ale moc jsem chtěla cestovat...
A protože jsme na DK, přínos byl i v otevření se světu v literatuře...
Až tedˇvidím Váš rok narození - omladila jsem Vás.

Text příspěvku byl upraven 27.01.18 v 13:14

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 13:20

A s testerem souhlasím- jen se té slušnosti asi nedožiju

bubka
bubka 27.01.2018 v 13:22

asi tě raní, ale za mne ze světových asi jen Putin, to je hlava otevřená. Zdravím nick Jacck.

Z našich? kdyby byl živ asi jako persona Karel Hoger,ale byl to jen herec a jejich skutečná osobnost je publiku nepoznatelná, ale mezi našimi politiky nikoho jednoznačného nevidím.

jo, ještě pro nick Jacck, já osobně znám lidi z Ukrajiny i bývalé Ukrajiny tedy z Doněcké republiky, takže se od nich dozvídám, jak tomu tam je, vím, jací velcí vlastenci jsou Doněčtí, někteří Rusové, jiní Ukrajinci, někteří dokonce ze smíšených manželství jak vnímají popřevratovou Ukrajinu a jak naopak "rádi" odcházejí ti Ukrajinci,, kteří mají být odvedeni na Ukrajině, do ciziny.

Válčit se nechce nikomu, takže snad si Ukrajinci udělají na Ukrajině pořádek sami,, ovšem mí Doněčtí známí říkají, že Ukrajině nikdy násilí na nich spáchané neodpustí.

Mezi lidmi jako takovými to patrně odezní, protože už dnes Ukrajinci od Kyjeva jsou schopni i ochotni poskytnout své domky tam k setkání lidí pracujících zde s rodinami z DLR, protože prý přejezd je zdlouhavý a nepříjemný. Takže lidi si vzájemně vyhoví, zdá se.
Oni v reálu ti lidé z východu jsou k sobě jako jednotlivci vstřícnější než bychom byli my na jejich místě, dokonce vím i o ukrajinské rodině s maďarskými pasy , i těm se snaží vypomoci třeba dětský ošacením. No jo, Jaccku jasní primitivové, vypomáhají si. cvoci.

Mrkla jsem se i do těch zahraničních stránek, většinou nedávají svůj názor, ale názor nějakého místního exota, třeba Pehe...

Text příspěvku byl upraven 27.01.18 v 13:28

tester
tester 27.01.2018 v 13:27

Drahoš spisovatel https://www.databazeknih.cz/knihy/veda-zivota-330849

evy2
evy2 27.01.2018 v 13:32

Jacck: Nie je potrebne dakovat za to, k comu z mojej strany vobec nedoslo a nebolo to ani mojim umyslom z prostych dovodov:

Clovek, ktory ma vsetkych pat pohromade, si uvedomuje, ze nie je mozne poradit tomu, kto si nevazi sam seba, nieto este inych ludi.
Clovek, ktory ma vsetkych pat pohromade, sa vyvaruje alebo vystriha reagovat na zaklade predsudkov. Uvedomuje si, ze tymto sposobom dehonestuje iba sam seba. Nikde vo svojich prispevkoch, sa nezmienujem ani neuvadzam svoj postoj ku kandidatom na post prezidenta Ceskej republiky. Na tomto fakte zatial nehodlam nic zmenit. Ak sa rozhodnem inak, urcite zareagujem.
Clovek, ktory ma vsetkych pat pohromade, sa v zivote neznizi k nezmyselnemu ohovaraniu, osocovaniu, nadavaniu,, napadaniu a znevazovaniu inych, pretoze mu je naprosto jasne, ze tym deklasuje a degraduje svoju osobnost - na najnizsiu moznu uroven.

Jacck: Priznanie si svojich vlastnych preslapov, chyb a omylov anuluje skore a dokazuje, ze clovek je mudrejsi, nez bol predtym...

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 13:34

Ne Bubi, neraní mě, každý má své ideály. Myslela jsem si, že se s východem znáš blíže, podle informací, které tu uvádíš. Protože jsem cestovala, vím, že všude jsou dobří a zlí - díky Bohu, já spíš poznávala ty dobré. A čím víc jsem toho poznala, tím jsem pokornější...ještě moc toho nevím a neznám.
Třeba mne láká Arménie a Gruzie.... Amerika ne.

encyklopedie
encyklopedie 27.01.2018 v 13:41

......zhruba za půl hodiny vypukne počítání...... je mi sice jedno už od dob Havla, kdo bude prezidentem.... ale v každém případě jsou to prezidenti a zaslouží si jakousi úctu
At už vyhraje ten či onen, dovolím si oběma poslat hudební dárek
Tomu co dnes prohraje
https://www.youtube.com/watch?v=wkRPa3ctf-s

....a tomu, kdo bude tím neštastníkem přeji hodně dobre dobrej vichr do plachet
/a kéž by uměl vládnout, tak jak to umí Yanni s kteroukoliv skladbou/
https://www.youtube.com/watch?v=H7zrSjdtjMs

Text příspěvku byl upraven 27.01.18 v 13:49

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 13:45

Encyklopedie - ANO - hudba lidi sbližuje a nese krásu do duše

Hana H.
Hana H. 27.01.2018 v 13:52

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

bubka
bubka 27.01.2018 v 13:59

intelektuálko, a víš, jak jsem k těm z východu přišla? můj syn se skamarádil s dcerou jednoho řemeslníka, který mi dělal nějaké opravy, byly jim tak 3-4 roky, a maminka té dcery je z Doněcka, její maminka Ukrajinka, tatínek Rus, oba ruskojazyční,,její byt v Doněcku je Ukrajinci vybombardován, rodiče strávili předminulou zimu ve sklepě., to víš, s¨jsou z Horlivky, doma nebyla od vypuknutí války, je ale denně na skype, sleduje v každé volné chvilce, ukrajinské, doněcké i ruské zprávy, a tak se to vrství.

Na mně jsou družní až příliš, jsem typická Češka . přijďte k nám zas, my k vám taky nechodíme, nebo stavte se na kafe a pak hurá domů i já takhle nejraději někoho navštěvuju...

intelektuálka
intelektuálka 27.01.2018 v 14:26

Děkuji testere, sdílím názor pana Padevěta... Pár vědců znám, věda je jejich svět.

Sarah01
Sarah01 27.01.2018 v 14:30

intelektuálka - já jsem vlastně maličká pořád, jen 152 cm :-)

Marbo
Marbo 27.01.2018 v 15:40

tož asi vymalováno : https://www.youtube.com/watch?v=6zXDo4dL7SU
Postřehy ?
Za mne : Neurážet a nepovyšovat se, lidé jsou na to hákliví.

kní
kní 27.01.2018 v 15:46

Škoda. Změna by byla opravdu důležitá. No ale jen se poodsune.

Tato diskuze byla uzavřena a není možno do ní vkládat nové příspěvky.