Knižní odysea 2019

Abych se přiznala, také se "potím" u druhého písmenka :) Zkouším to uhodnout i bez něho, ale zatím bez úspěchu :-/

Obvykle stačí zadat do Martinusu právě ten pokrm, který je na ikonách. Pro mě bylo největším ořechem potom poskládat ta písmenka.
Asi jsem úplně blbej, ale má se zadávat jídlo nebo název knihy? Protože 5 je mi celkem jasná, ale nebere mi to...

Xellos: Zadává se až jídlo poskládané z písmen uvedených u daných knih na webu Martinusu.
2CZnak: Chce to určit správně ovoce, pak ho stačí začít psát do vyhledávače Martinusu a ono to knihu vyplivne.
Text příspěvku byl upraven 01.03.19 v 12:10

Lea: řekla bych, že 2. vím, ale na stránkách Martinusu u ní není písmenko... Ostatní jsem našla.
Nápověda: písmenka získaná z názvů knih na webu jsou zpřeházená, je nutné je sestavit správně, a onen pokrm souvisí - stejně jako loni - s planetkou, na které se nacházíme.
Text příspěvku byl upraven 01.03.19 v 12:35

Petass: Pak to není buď správná kniha, nebo správné vydání.
2CZnak: Tak jinak. Je to nějaký zlý člověk v osídlené oblasti s přívlastkem ovoce, které se často zavařuje :)

Poskládat písmena správně, to je oříšek, který se mi zdá, že nerozlousknu :(

Nejvíc mi dala zabrat dvojka, nemohl jsem poznat co je to za ovoce :D Zbytek v pohodě...jen poskládat písmenka mi teda nejdou! :D

lukeehof: Taky jsem se pořád motala kolem jiného ovoce. :) A písmenka jsem neposkládala, tahle sága mě neoslovila, ale šikovný dotaz strejda google zodpoví. :)

iška: Tak a teď už jsem nadobro v pasti :D Pátek odpoledne, co bych čekal :)

tak ať skládám jak skládám smysl mi to nedává a nápověda, že to má i něco s planetkou mi taky teda nepřidala:-( :-( asi je to tím pátkem odpoledne jak píše lukeehof:-)

Petka82: Je to jídlo opravdu typické (alespoň pro určitý národ) a jedinečné ve světě, kde žil pán téhle planetky.
Text příspěvku byl upraven 01.03.19 v 13:55

Knihy jsem zvladla najit,ale tajenku poskladat nedokazu,ani s vasi napovedou ????????♀️
Vložit příspěvek