Knižní odysea 2019
Tak já jsem si to dneska naopak užila - Zeměplochu mám ráda, takže jsem vyškrtala, co jsem věděla, a zbytek z toho vypadl (ano, jedno písemnko mi zbylo, ale i bez něj šlo řešení snadno uhádnout). Ale žádná znalost není potřeba, v podstatě se vyškrtávají akorát slova, která dávají v češtině smysl...
.Poradíte mi někdo prosím se třetí knihou ze soboty 9.3.? Vůbec mě nic nenapadá
Kdyby osmisměrka byla bez chyb v písmenech a ukrytých názvech, bylo by to rychlejší! Ale nakonec mám. :)
Dneska pro mě lahůdka, takže konečně můžu napovědět a nejen brát nápovědy :D našla jsem 26 slov: 1x autor samotný, 18x název knihy, 1x název země, kde uctívají malou želvu, 1x jméno velitele městské hlídky v Ankh Morporku, 1x jméno desátníka téže hlídky, 2x jména hlavních postav z první zeměplošské knihy, 1x jméno čarodějky, která "nahradila" Bábi Zlopočasnou a nakonec je tam postava, která se vyskytuje v každém románu Zeměplochy a v několika je hlavním hrdinou :) třeba to ještě někomu pomůže, kdo si chce zaluštit a zagooglit! Chyby jsem tedy neevidovala žádné :)
Takže včera jsem ani nedoluštila a už jsem měla jméno - stačili mi první 3 písmena :)
Dnes jsem měla jsem A,C, a D. B a E za boha nevím, ale ani nemusím. Můžu si jít v klidu lehnout, protože to mám hotové. :)
Omlouvám se jestli tímhle někoho naštvu.
Text příspěvku byl upraven 13.03.19 v 00:48
Naštvat ani ne, ale nápověda by se hodila :) já mám také A a C, ale ostatní prostě nevím :(
Dnes mi to hlava nebere. Co má být vůbec výsledkem číslo, nebo kniha, nebo co? Prosím.
Já mám A a C, pravděpodobně E. U B mám 4 možnosti a D vím knihu, jen ji musím najít on-line.
EleonoraAdell: Výsledkem je celé číslo?
Marně si lámu hlavu nad A, můžete někdo napovědět?
@Ajrad1981: nehledejte on-line, zadejte název knihy na Martinusu a podívejte se na více info o knize :)
Ajrad1981 mohu poprosit teoretickou nápovědu k E?
Tomread - mám takový pocit, že byla kniha i minulý rok v šifře (nebo předminulý) - kam pošlou zvířata na zabití než se dostanou k nám? slovo co vás napadne dejte do vyhledávače na martiusu a první co vám vyjde s číslem je ono :)
@makynka911: děkuji moc, napadlo mě zadat to místo :) akorát jsem pořád přemýšlel jak s tím souvisí "nebo též křižácká výprava dětí".
K tomu E: Google: děj románu svatební noc v Jižní Anglii, název pak zadejte na Martinusu a dohledejte potřebný údaj.
Text příspěvku byl upraven 13.03.19 v 07:26
makynka911: Já jsem dala do googlu kniha odehrávající se o svatební noci a pak jsem si to dohledala podle dalších indicií. Doufám, že správně.
mě to prostě tuhle knihu nevyhodilo ... díky Tomread ... horší je, že pořád nemám výsledek, vychází mi desetinné číslo
Mám hotovo! A jsem úplný idiot, tohle mě mohlo napadnout i bez počítání!
Odkazuji na knihu z pantomimy. :-)
Text příspěvku byl upraven 13.03.19 v 07:42
Já mám taky hotov, ale ten výsledek prostě nechápu :(
Oprava: no to by mě nenapadlo, hlavně už to tu kdysi bylo že :) ještě, že koukám na Teorii :D
Text příspěvku byl upraven 13.03.19 v 07:42
Katka81:
Když si HAL 9000 zadáte do googlu, zjistíte, co to je, a navede vás to.
ajrad1981: super, moc děkuji, odkaz na pantomimu skvěle pomohl :) A ano, dá se to i bez počítání, protože výsledek je univerzální odpověď :D
Prosím, směla bych někomu, kdo již má, poslat do schránky k jakým číslům jsem došla? Někde asi chybuji.
Teda knihu z pantomimy mám ale pořád nějak nechápu co mám dělat s čísly a co má vyjít . Já to vzdávám---
Vložit příspěvek