Knižní odysea 2019
Podle knihy od kanadské autorky byl natočený i seriál, koukala jsem na něj jako dítě a hlavní hrdinku hrála všem dobře známa Cathrine z Reignu :D
Uhodnuto podle nápovědy ddkk. V první fázi jsem to zavrhla, protože mi tam chyběla Paříž a Řím.
Uhodnuto na první dobrou a nakonec i ta zapeklitá včerejší pantomima. Dnes je zřejmě můj světlejší den ...
dnesna osemsmerovka, ma niekto aspon niektore slova?
mne hned udrel nazov knihy v prvom riadku, ale tam som aj skoncil
potom som zacal patrat na martinuse po tom autorovi a celej serii a ide to, len je to narocne, ak clovek nepozna spominanu plochozem
Text příspěvku byl upraven 12.03.19 v 08:14
@majiLP: ano, pro neplochozemce docela záhul, vše, co mi připadá čitelné, proháním googlem :-D
Mohl by někdo dát nějakou nápovědu na tu autorku? Já nemám čas ani prostor řešit teď osmisměrku. Kromě toho to na monitoru nevyluštím a nemám to kde vytisknout. Prosííím.
Tak ja teda nevim. koukam koukam a našla jsem nazev knihy a pak autora v osmisměrce a už nevidim vůbec nic.
Pro ty co chtějí luštit, není třeba mít načteno, já nečetla a mám vyluštěno. Poradit se v tomto moc nedá, ale pokud znáte strejdu Googla, tak znáte i tetu Wiki, tam stačí zadat název světa a pak už vám vyjede to hlavní co potřebujete :)
Našla jsem 20 slov a pak už v tajence viděla odpověď, jen nezapomeňte, že hledáte jméno autora knihy...
Text příspěvku byl upraven 12.03.19 v 09:48
I když tetu znám a napadlo mě přesně to, co makynka911 napsala... ta osmisměrka mě demotivovala tak moc, že jsem prostě postupně zkusila jména několika autorů, kteří se nabízejí.
Pro ty co nechtějí luštit, nápověda na autora/ku by mohla být například tato - ten/ta co autora Zeměplochy sesadil/a z pozice nejprodávanějšího britského autora.
Text příspěvku byl upraven 12.03.19 v 09:30
zuzi.d: Tak to byla až moc snadná nápověda, ale moc děkuji za ušetřený čas =)
Lukasitch: pokud by byl nápad na lepší nápovědu, sem s ní, upravím pak svůj příspěvek
Já jsem zatím ve stadiu vyškrtávání slov z osmisměrky. Poradil by někdo, kolik písmen mi má zůstat?
Nápověda od zuzi.d je mi k ničemu, neeviduju žebříčky nejprodávanějších autorů, ani našich, ani jiných. A radši budu vyškrtávat písmenka, než googlit autory podle prodávanosti (aspoň zatím). :-)
Myslím, že člověk aspoň maličko znalý nebude muset nic evidovat ani googlit, ono moc možností snad ani není.
Musím být, že jsem lehce zmatená. Z formulace zadání jsem žila v domnění, že tajenkou je autor Zeměplochy. Toho znám i bez luštění, ale políčko pro odpověď mi u něj hlásí, že je to špatně.
Hmmm, takže jsem zadala dle nápovědy, ale nechápu, jak autor/ka souvisí se Zeměplochou...
Text příspěvku byl upraven 12.03.19 v 10:31
Dnešní úkol už mám uhodnutý, ale může mi někdo napsat, co je výsledkem osmisměrky - jméno nebo knížka? Vyškrtala jsem, co jsem našla k Zeměploše (pouze dostupná jména a názvy) a zbylo mi hodně písmen. Ovšem nevidím v nich ani celé jméno hledaného autora ani nic z jeho díla.
Hledané jméno právě nemá se Zeměplochou nic společného, je třeba ho najít z toho, co zbyde...
Po vyškrtání 24 výrazů (nejsou asi všechny) je možné podle zbylých písmen v horní polovině tabulky odhadnout jméno, které je součástí názvu knihy - a podle něj zadat jméno autora, který se Zeměplochou nemá nic společného.
to by chcela byt otazka, kolko ma byt slov? tiez som nasiel 25
aby mohli ostat iba tie spravne pre tajnicku (ratam 7), ostavaju pismena (asi 16), z ktorych tazko zlozit akekolvek slovo, nie to este aby bolo zo spominanej serie
Text příspěvku byl upraven 12.03.19 v 12:28
Slov (výrazů) by mělo být 25, pokud jsem dobře počítala. Zůstane 21 písmen a název knihy se z nich neskládá, ale po řádcích přečte.
Jak už bylo zmíněno, tajenka nemá se Zeměplochou nic společného. Prvním slovem tajenky je jméno, podle kterého se dá autor dohledat, pokud ho neznáte.
Taky jsem vyškrtala 20 slov, a už jsem tam tu knihu autora, o kterém je hádanka, viděla.
Ja jsem v pasti, autor, ktereho se tyka osmismerka, neni muj salek...tim padem se nehnu :(
Stačí si najít přehled díla Terryho Pratcheta, který je v zadání uveden, proškrtat nalzené tituly knih v osmisměrce a pak najít dost jednoduchou stopu k hledanému autorovi, který je řešením. Pratcheta jsem nikdy nečetla. Vyluštit se to opravdu dá docela jednoduše.
Terry není zrovna můj šálek kávy, ale vyškrtávala jsem poctivě. :) Nicméně dvě slova mi unikla, takže tajenka vyšla jako blbost. Nakoukla jsem sem a přečetla si nápovědu zuzi.d, čím byl autor jasný. Nicméně i toto nepatří mezi mé oblíbené žánry, o téhle knize jsem nikdy neslyšela. Ale já chtěla tu tajenku! Tak jsem se ještě chvíli trápila, nakonec jsem to dala. Holt neznalost. :)
Vložit příspěvek