Knižní odysea 2019
Dneska pohoda, všechno pěkně popsané. Až na tu jedničku - zkusím ji teda zadat slovensky, protože titul mám určitě správně. U většiny knížek platí to, co vždycky. Zadat alespoň jedno uhádnuté slovo do vyhledávání na Martinusu a kouknout, co to vyplivne ;-)
U jedničky už jsem si zoufala, byla jsem si jistá, že je to tahle kniha - a ona je! Jen slovensky... Díky za nápovědu, ještěže jsem sem nakoukla. A pod tokem času si taky představuju něco jiného. No, uvidíme, co na nás připraví zítra. :)
Kaky: Pokud víte první slovo a třetí slovo, tak poradím, že čtvrté nejsou ryby, ale něco cenného, co se v moři dá najít a je to přírodního původu.
Poslední knihu napsal autor, jehož dílo je hádáno v tajném bonusu.
Ahoj, poradíte mi prosím někdo tajenku ze 4.3.? Jméno asi mám, ale to příjmení, nad tím bloumám už hodiny a už si fakt nevím rady... Budu moc ráda za pomoc :)
Díky
Už to mám, moc děkuji zizvk!
Text příspěvku byl upraven 09.03.19 v 18:12
PetulaT: Stejné příjmení má jeden známý britský politik, bývalý premiér. Kdyžtak mi pošlete písmenka do zpráv, zkonttroluju, co nesedí.
To si myslím, ale pak to sklo a ryby, mušle, korály......fakt mi to nic neříká. Přitom ostatní byla fakt brnkačka na 5 minut.
Nejsou to mušle, ale to co je vevnitř. A zbytek máte: "podstatné jméno - předložka - přídavné jméno - podstatné jméno v množném čísle"
Tak po téměř 4 hodinách jsem na to přišla. Tipla jsem to. Je to kniha která se objevila v křížovce o 3 (i se spojkou 4) slovech. S tím co tam pán předvádí, mi nepřijde že to má moc co společného, dokud Vám to nedojde. Je tam hlavně důležité jedno gesto rukou.
Text příspěvku byl upraven 10.03.19 v 08:44
No tak jsem na to konečně přišla, ale i celodenní porod byl proti tomu hračka. Pokusím se napovědět.
Zaměřte se na druhou část nápovědy, co dělá s tím prstem. Kniha hodně souvisí s prostředím, ve kterém se odehrává celá knižní odysea. Jeden z hlavním hrdinů se již objevil v křížovce v minulých dnech. Je to známá kniha, žádná novinka.
Tak snad to někomu pomůže.
Díky všem za nápovědy. Koukala jsem na to už o půlnoci a byla z toho zcela zmatená... Díky nápovědám to mám, ale v té pantomimě tu knihu pořád nevidím :-(
Naprosto nechápu jak pantomima souvisí s názvem knihy... Napadlo mě to díky nápovědám od Vás. Děkuji.
Sice na první dobrou, ale bylo to dost dílo náhody a díky nápovědám, které mě přivedly k přemýšlení o vesmíru. Netuším, jakou má pantomima souvislost s knihou. Možná až si ji konečně přečtu, tak pochopím.
A děkuji za nápovědu v diskuzi.
To VVVEEE - kniha má 5 dílů, i když byl pokus o 6. díl, který už ovšem není ono. Jedna z nejznámějších knih odehrávající se ve vesmíru.
Vložit příspěvek