Knižní odysea 2019
zizvk: Mám to stejně :D Tipnu si, že zítra bude něco složitého, protože budu v práci :)
Když už tedy všichni máme hotovou dnešní hádanku, pomohli by jste mi s tou včerejší. Chybí mi 5. kniha. Ta o které se tu v nápovědách píše, že by její název měl být jednoslovný na začátku čtvrtého odstavce.
Já si vlastně ani nejsem jistá jestli se jedná o čtvrtý odstavec celého textu (i se zadáním), nebo jde jenom o samotný deník.
Zkoušela jsem možné i nemožné. Prosím o nějaké nakopnutí správným směrem.
Ještěrka2004:
Ten, kdo radil 4. odstavec, počítal jako odstavec i úvodní oslovení ("Milý knihomole....").
Kniha je o pokusu dobýt Severní pól netradičním létajícím dopravním prostředkem.
Dnes trošku viac roboty, ale v pohode.
Text příspěvku byl upraven 07.03.19 v 10:19
Hmm, pořád si kladu otázku, proč Martinus každý úkol tak "komplikuje", proč by nestačilo jen sestavit citát, ale je nutné hledat autora, a pak zadávat nikoli jméno, ale povolání. Anebo jako u prvního úkolu hádat knihy, najít písmena a ta seřadit... Ne, že by mne to nebavilo, ale přijde mi to až moc překombinované a složité :-).
Dneska pohoda. Mně se naopak líbí, že to Martinus tak komplikuje. Obvykle se nachytám už někde v půlce úkolu - stejně jako dneska, když jsem zbrkle několikrát zadala jako odpověď jméno autora, než jsem si vzpomněla, že tam po mně chtěli ještě něco :)
Btw. Hádání knih z mluveného slova letos nebude? :) To byla vždycky makačka.
tak ta mírná složitost je na tom super :-) je vidět, že to povolání někteří hned neuhádli
Tak dnešní den s výzvou byl zajímavý. Trvalo mi hodinu než jsem našla co jsem hledala. Kdyby nebylo Knihonauta, který mě trknul správným směrem, nevymyslela bych to.
Katka81: vycházet ze zadání, hlavně z části: Knihonaut, který neustále létá z místa na místo a jednou za čas se potká i se slavnými autory. (létá ve vesmíru).
Pokud tohle nenakopne, pak stačí vyhledat na internetu IAU a to už by mělo postrčit správným směrem :)
Tak at se po ranu snazim jak chci....dneska se mi vubec nedari najit spravny smer :(...zkusite me nekdo postrcit prosim?
Uf, mám to. A je to děsně jednoduché, stačí nápad, co by ta čísla mohla asi označovat a pak už jen použít google (a nápověda od Tomread je dobrá!)
Tak to zjednodušíme: indicie na Martinusu jsou ve skutečnosti katalogová čísla malých těles ve vesmíru a každé to těleso má název.
Určete to těleso, k tomu přidejte číslo z indicie, zadejte do vyhledávače a za 2 minuty máte hotovo :)
Já jsem spíš nedopatřením našla první jméno a pak mi docvaklo, co ta čísla znamenají. Dohledat zbytek byla hračka.
Tomread, díky za nápovědu - malá tělesa mě nakopla, jinak mě tahle souvislost vůbec nenapadla. A ano, pak už je to triviální :-)
No teda... nejdřív jsem na to koukala jak zjara. Díky za nakopnutí. Pak už je to jasné - když najdete první jméno, máte klíč i ke všem ostatním :)
Vložit příspěvek