Knižní odysea 2019
Dobry den,
mohl by mi nekdo pomoci s krizovkou ze 4.3. a chybi mi 2 knihy z dneska - 6.3. Prosim do SZ
Predem dekuji
Tak jsem si poctivě projela celou diskusi, ale s některými věcmi ne a ne hnout...asi potřebuji pořádný kopanec
- u křížovky nemohu přijít na osmičku (snažila jsem se vyluštit bez chybějícího písmenka, ale Google ne a něco navrhnout, takže možná mám ještě k tomu navíc něco blbě)
- u přesmyčky prostě nehnu s ušním nártem, tedy s tím posledním :(
prosím, prosím, smutně koukám, poradí někdo?
Chápete někdo bonus? Mám ho vyluštěný, ale nerozumím tomu, proč nepočítat s perem Angličana. I Google mlčí.
Kaky: Naopak. Tajenkou je vlastní jméno a správnou odpovědí pseudonym :-)
R.A.: Moje hypotéza je, že ta hádanka poukazuje na anglického prince z úplně jiného díla - soudě podle lesa a skvrn od krve...
tatjana1737
To by asi dávalo smysl. Teď ještě najít to dílo, fakt by mě zajímalo :(
Kaky: Obě ty knihy mají to těleso v názvu. Tahle kniha má dvouslovný název a ta dvě slova jsou v tom knihonautově textu blízko sebe.
R.A. Pokud tipujete prince jako já, tak zadejte jiného, známějšího, od téhož autora.
tatjana1737
Prince jsem uhodla a tajný bonus vyluštěn, ale neprozradilo mi to knihu / dílo, ze kterého ten jmenovec pochází. Známější snad žádný není, nebo to není princ.
Dnešní hádanka je velmi jednoduchá.
Text příspěvku byl upraven 07.03.19 v 06:42
EleonoraAdell:
Mám citát, autora a jeho povolání (dokonce jsem našla dvě možná povolání), ale nebere mi to ani jedno...
Jen si musíte pořádně přečíst zadání, a ne jako já :-) Ale ano, je to velmi jednoduché.
Text příspěvku byl upraven 07.03.19 v 07:18
EleonoraAdell: není možná, je to hned jasné, nevím, jestli měl dvě povolání (myslím, že ne), ale jméno hned prozradí to hlavní a určitě to bere
Tak já v tom čekala nějaký chytát :D našla jsem, že to byl tesař, architekt a vychovatel...mimo jiné teda :D Protože odpověď, která je nakonec správná, mi přišla až moc jednoduchá... Jsem pako :D
Taky jsem zkoušela nejdřív tesaře, říkala jsem si, že asi budou chtít spíš "civilní" povolání a ne to, co je hned jasné
Jo, tak dneska jsem se u toho moc nenadřela :-) Letos se mi netrefují - v dny, kdy opravdu nemám čas luštit, jsou tam komplikované křížovky a skrývačky a když ten čas mám, tak je tam něco jednoduchého :-)
Vložit příspěvek