Knižní šifra - pomůže někdo?
@mol378 - na tom piesku to zatial nevidno, ale su tam postavene nejake stavby - take, ktore sa stavali v zemich s pousti :)
@mol378 Děkuji, už to mám. Já z toho vycházela, ale že to bude zrovna tahle kniha, to mě nenapadlo.
Smatarina Díky, to bylo trestuhodně jednoduché, tímto mám 19 knih. Ještě dumám nad růžovou plochou vlevo nahoře pod růžemi.
Text příspěvku byl upraven 01.11.18 v 13:38
@mol378 ruzova plocha a ruze tvoria spolu s dalsimi predmetmi jednu knihu. Len neviem do akych detailov mozem zachadzat :D
Smatarina: Prosím nezacházet moc do detailů, ať máme z luštění něco i my, co se chceme bavit každý den u toho, co se zrovna otevře... Díky moc.
Jestli růžová plocha patří k růžím, pak mám; na kartě s názvem knihy ale vidět není.
Pomůže prosím někdo ještě s věžičkami? Ať se snažím jak se snažím, moc se mi to nedaří :(
Prosim jeste jina napoveda k tem kridlum jsem asi natvrdla, jinak to jde, ale ty kridla..
Věžičky jsou v jednom městě.
S křídly bývají zobrazovány nadpřirozené bytosti, jenom obvykle s jinými.
M100: Název knihy se skládá ze dvou slov. První slovo vyjadřuje jaká jsou ta křídla (nezáleží na materiálu, ale celkové vlastnosti, charakteristice) a druhé slovo vyjadřuje "člověka", který má křídla a jak se takový létající člověk nazývá. Ten člověk pro většinu lidí neexistuje a je nadpřirozenou bytostí. Obvykle má jiná křídla a většinou světlejší barvy.
KIttsune: Věžičky jsou u určitého typu stavby a často jsou čtyři. Pro tu stavbu jsou typické i kupole na střeše. Podívej se pozorně na celou spodní hranu toho čtverečku. Tyto stavby jsou typické pro určitý typ zemí a jejich města. Toto město není hlavním městem té jedné určité země, ale největším a má velmi bohatou historii. Současný název města je názvem knihy.
A teď doufám, že jsem nepomohla moc a že to aspoň k něčemu bylo :)
Blackbird00: Nepomohla. Pořád netuším, o jaké město jde. Vyzkoušela jsem jich několik, ale pořád nic.????
Jak jste na tom dnes? Chybí mi ten dům u řeky, který není Dům u řeky. :-)
atom_cz - všude se píše, že ta důležitá část té knihy není odkrytá, že ten domek není v názvu, ale já nevím já jsem tu knihu ještě nenašla :D
Kdosi, kdo už náhodnou střelbou odhalil všechny knihy, hlásí, že domek není na žádné kartě knihy a domnívá se, jestli třeba nebude patřit k nějakému bonusu ;-)
Vložit příspěvek