Knižní šifra - pomůže někdo?
atom_cz: Já mám dnes dvě ;-) Celkem 21 - 20 z obrázků, jednu náhodně.
janica09: Ke kečupu patří ta "viditelná soustava malých částic vody nebo ledu (případně jiných látek) v atmosféře" (Wiki) a název knihy je v podstatě opis obrázku - Kečup je tam přívlastkem.
Křídla: antropomorfní personifikace strážníčka, zde sestaveného jako ta křídla ;-)
(je možné používat vyhledávač knih na Martinusu a po zadání klíčového slova zkoušet knihy z nabídky ;-)
Domek jde uhádnout - o kousek dál byla nápověda "ani domy, ani voda, zahrada - o kousek níž a jezdí to" . . . ale namalované to tam zatím není. Takže si stačí počkat až to bude odhalené. Tím, že to ten daný člověk nehledal podle obrázku, tak hledal v názvu DŮM. A to skutečně není.
Slipouš: 20 z obrázků? Wow! Ať se koukám, jak se koukám, vidím obrázků 18... Můžu se zeptat které jsem přehlédla? Nemám dnešní domek nad řezem zemí a ignorovala jsem písek na ženskou v poháru...
Jinak doteď: Kytička v levém rohu, chlápek s pytlem, zelené zvířátko, ruská budova, vousatý vládce, rozbité sklo, kovová křídla, lebka, věžičky, oranžové ovoce, panenka, "rabín", kečup, pohár s dezertem, lovkyně, zvíře na skále, láhev s bílým a nábytek...
Calwenka2665: Asi ten písek a pak na výřezu s korunovanou hlavou je dole vlevo (pod kytkou a chrámem Vasila) roh "rámu" ;-) Lépe vidět při zvětšení.
Tak z dnešního obrázku jen dvě (láhev a židle)? Ten domek se zahradou opravdu nic není?
zizvk: obrázek s domkem je, ale netýká se domku, viz předchozí dobrá nápověda od Veru,Viti
Veru.Viti: nehledal v názvu dům, hledal na kartě knihy ten zobrazený domeček ;-)
Už to mám. Z nápovědy: "Je to časť knihy, no ten domček v tom nehrá hlavnú úloho. To podstatné sa nachádza pod ním..."
Ahoj, zasekla jsem se na mléčném nápoji, nic mi tam neštymuje. Nejsem na špatně stopě?
nehledej v tom složitosti. Do jakéhokoli vyhledavače knih zadej jednoslovně to, co tam vidíš a bude to asi první možnost. Je to to co vidíš ještě s něčím, co teprve bude odkryto :) Takže pokud na to nepřijdeš dnes, tak si počkej :)
Díky moc, mám.
Mám i bonus, nemusela jsem ani pátrat po jménu spisovatele, stačilo vybavit si název skvělé knihy.
Ohledně toho ruského chrámu: Ve městě, ve kterém se nachází ten chrám žije velmi vychovaný muž :) ... jestli to pomůže takhle :)
První obrázek asi mám všechno, tak když tak poradím, ale nevím o jakou antropomorfní personifikací jde.
Vložit příspěvek