Knižní šifra - pomůže někdo?
Pindriste: ta slečna prodává to, co má v té ruce. Je to smutný příběh od dánského spisovatele, kterého zná většina dětí.
prosila bych o nápovědu k těm třem štíhlým věžičkám - už se tu naznačilo město, ale žádnou knihu s tímto názvem jsem neobjevila .
Pak jedině zkontrolovat pravopis toho města. Protože explicitněji už opravdu napovědět nelze :-)
Mám 47, baví mě jen tak hádat, který název knihy by se dal nakreslit. A zas tolik jich není, klasika už je v podstatě vyčerpána, takže asi chápu, proč už se jim do další šifry nechce :-(
mám 33 knih .......jediná kterou řeším teď a na kterou nemůžu přijít je ten fakír v te skříni poradíte mi prosím torchu?
Prosila bych o radu.... nevíte někdo co jsou ty věžičky a noční obloha?
děkuju
Mám 38, ale 4 omylem. Na vyhledavači Martinusu je problém, že když dám hledat např.kočka, najde to knihy, kde je v názvu kočka, pak třeba i myš, ale už ne množná čísla nebo různé skloňování.
Poradíte mi prosím s těmi sloupy a dopisy z pátku? A taky pořád nemám to, co je pod zemí pod domečkem a řekou.
A knih mám 33 včetně dvou náhodně uhodnutých. :)
Text příspěvku byl upraven 10.11.18 v 19:09
Blackbird00 na ty sloupy jsem dostala perfektní nápovědu - sloupy jinak (častěji se používá ve stavebnictví) a třetí planeta
ty dopisy- v češtině máme knihu se stejným názvem od jiného autora a netuším, zda kniha zamýšlená v šifře byla z bratrského jazyka přeložena
Text příspěvku byl upraven 10.11.18 v 20:34
Blackbird00: na str. 141 jsou nápovědy k obojímu. Jinak asi sloupy podpírají velkou modrou kouli, která není vidět a jsou potřeba dobře pojmenovat.
Dopisy jsou určeny jedné paní a jazykově je třeba přejít k sousedům.
Tak vám moc děkuju. Jak se zdá, tak jsem celou stranu 141 omylem přeskočila, jinak by mi nejspíš stačila. Teď mám obojí, díky. :)
Ahoj, prosím vás, nevim z jakého důvodu se mi vůbec nezobrazil druhý tajný bonus. První se mi ukázal hned a ten druhý prostě vůbec. Může mi někdo poradit? Už jsem aktualizovala stránku, odhlásila se a znova přihlásila, restartovala pc, zkoušela jsem to i na mobilu a furt nic.
Ahoj, poradíte mi prosím s knihou s hady, která se nachází pod budovou s nápisem ZOO?Děkuju moc.
MarieM.P: Pro starší ročníky velmi známá fantasy, pro mou generaci trochu známá a pro mladší myslím, že mnohem méně známá. :D Známější než kniha je možná stejnojmenný film z roku 1984.
Hadi tím, jak jsou do sebe zamotaní připomínají značku pro něco, a to něco vyjadřuje, jaký je ten příběh. Název se skládá ze dvou slov: přídavné jméno, podstatné jméno.
@RuthHistangua: to bude tym, ze druhy bonus uz nie je aktivny, bol iba do piatka 05.11.
@MarieM.P: este mozno napovie falco a orin
a na predoslych stranach niekto spomenul kamenozruta :D
Text příspěvku byl upraven 11.11.18 v 14:20
Vložit příspěvek