Knižní šifra - pomůže někdo?
Mě to nebere ani tu horu i když je to správně a ani ty rozpuštěné ..... co mám dělat???
Když nebere horu, tak to asi úplně správně není ;o) A rozpuštěné právě nejsou.
uarda: k těm vlasům, jako účes to nosila Nastěnka i Marfuša v Mrazíkovi. A hora, jak mi bylo napovězeno, zauvažujte nad tou osobou (pohlaví) + věk a na čem je a zadejte to do googlu a najdete.
Uarda - horu skloňujte v Martinusu, jakmile trefíte správný pád, hned uvidíte podrobný název knihy - nemůže dojít k mýlce.
Marfuška je nenosila, ta měla jeden špatně připevněný.
No a u hory je asi nejdůležitější nazvat správné to stvoření. Pak už se to najde rychle ve vyhledávači.
Tam vždy platí nehledat v tom záludnosti a vyhledávat přesně podle toho, co tam člověk vidí. :) Viz. ta dnešní hora.
Ale celkově dnešní okénko mi přišlo asi lehčí než jindy.
Nooo - vyměním nápovědu na sloupy za nápovědu na dopisy, protože dnes jsem totálně ztracená! Nefunguje na ně vůbec nic, žádné kombinace slov spojených s různými poštovními službami, adresáty a místy, takže to nejspíš bude něco úplně jiného a pro oči nevidím :-D
Dám nápovědu zcela zdarma - synonymum pro sloupy a zadat na martinusu. Ono na sloupech leží něco modrého a kulatého, co ty sloupy popírají, ale ještě to nejde vidět.
@Angerine - ja sa z tych stlpov idem zblaznit takze pomoc uvitam! Obrazok s listami ukryva autora, ktory bol velmi oblubenym spisovatelom ale hlavne hercom na Slovensku. Vzdy sa objavoval po boku dalsieho oblubeneho herca, ktoreho priezvisko je synonymom k zvieratku z celade Mustelidae. Kniha je zbierkou dopisov a roznych kreativnych pribehov, ktore spisovatel+herec posielal svojej buducej manzelke (jej inicialy su na knihe).
Děkuji, děkuji! A přitom jsem zkoušela i slovenské synonymum a nic mi nevyjelo..
Sloupy už jsou krásně napovězené - dodám jen, že synonymum je používáno v architektuře, obvykle ve spojitosti s církevními stavbami, nebo všude tam, kde se mluví o podpěrách. Tyhle drží náš domov :-)
Text příspěvku byl upraven 09.11.18 v 07:45
Ahoj nevíte někdo ty 3 tenké věžičky ve výřezu obrázku s andělem? (BTW nemyslím Kremelské věžičky) :-)
díky za radu
Ty věžičky se nacházejí v jednom velkém evropském městě. Nebo v asijském městě?
Angerine: obojí je správně :)
Text příspěvku byl upraven 09.11.18 v 11:37
ta 8 je lehká taky ten kečup a ta kniha
Text příspěvku byl upraven 09.11.18 v 14:48
Poradím přesunout se na stranu 121, tam začínají nápovědy k letošní šifře.
Prosím o nápovědu k té holčičce nahoře, co drží něco v ruce. Některé nápovědy jsem tu už četla, např. že to není svíčka, ale stále nevím.
Kolik máte vyluštěných knih? Já jich mám 35, z toho je jedna, kterou jsem uhádla omylem. Zajímá mě to jen proto, abych věděla, zda jsem něco nepřehlédla nebo neprobendila. :D
Vložit příspěvek