Knižní šifra - pomůže někdo?
Magdalena_j
nesouvisí. Stavba má spojitost s řeckými mýty. Nápověda už tady proběhla.
Magdalena - ne, žlutá značka přece patří k velké budově. TO je jen ta cihlová stavba.
Přes veškerou snahu a vypnutý Adblock se mi další píemenka nazobrazují. Tak možná dělám chybu? U první nápovědy mi vyskočilo minimálně sedm knih o králi dopravního prostředku..
Mol - jejda, díky!! A já se divila, že žádná z jeho knih není v obrázku:o)))
Angerine
Možná máte špatného krále. Zkuste nějakého lokálnějšího.
Ostatní knihy máte? Jestli jste si jimi jistá a restart prohlížeče nefunguje, tak mi je pošlete do soukromé zprávy a potvrdím Vám to.
U jedničky nemůžu najít správnou knihu (pokud mám teda správný dopravní prostředek), druhé a třetí písmeno mám a poslední dvě písmena, no, zatím jdou indicie mimo můj mozek ;-)
R.A: díky, dopravní prostředek už svoje písmeno vydal, teď ještě ten zbytek.
Kdo jste vyluštili čtvrtou nápovědu, pochopili jste, o kom je řeč? Knihu jsem sice našla, ale na tohle jsem nepřišla.
Edit: ajo, Google je kamarád, prozradil :)
Text příspěvku byl upraven 13.11.18 v 21:11
R.A: Já jsem knihu nenašla, ale asi vím, o kom je řeč ;-) Ale moc důkladně jsem nehledala, nakonec mě osvítilo a bonus mám vyluštěný i bez toho..
Na bonus jsem chtěla kouknout až zítra, ale kolega mě mailem pošťouchl. Tak jsem (dnes už lehce polomrtvá) jen nakoukla a okamžitě jsem věděla 2. A písmenko tam opravdu bylo, i bez vypnutí adblocku. Napadlo mě jedno jméno, které tohle písmenko obsahuje - a bylo to ono. :) Aby ne, když jsem od něj četla snad všechno. :) Zitra si doluštím zbytek. :)
Tak nic, bohužel. Na žádného lokálnějšího krále nemůžu přijít. Jestli je tedy vůbec správný výchozí dopravní prostředek, ale kromě mého oblíbeného jednostopého mě žádný jiný nenapadá.
Tak nehledejte přímo krále, ale aspoň někoho, kdo na tom zrovna umí docela slušně jezdit :)
Já jsem se dopracovala ke všem pěti knihám, i když jednička stála nejvíc hledání.
Pro mě dnes bonus snazší než šifra, stačily dvě knihy (1 a 3). Kniha napravo je pro mě prostě záhadou. Nevím, čeho se chytit - řecká mytologie ve spojení s cihlovou stěnou? Asi si budu muset počkat na druhou část obrázku, nějak mi to nepálí. =)
Tak jo - čistou náhodou - byl v nabídce u toho "mého" krále. V životě jsem o té osobě neslyšela.
Teď prosím ještě nějaké hinty ke dvojce a čtyřce. U dvojky jsem se zjevně upnula ke špatnému autorovi, u čtyřky nevím vůbec.
Magdalena - ta stavba ve skutečnosti není cihlová, v reálu je z kamene.
Text příspěvku byl upraven 13.11.18 v 21:40
U čtyřky se zaměřte na některou z těch jmenovaných osob.
U dvojky to chce hledat podle množného čísla klíčového slova.
Text příspěvku byl upraven 13.11.18 v 21:44
Jeee, já mám bonus hotový, ale uhodla jsem jen 3 knihy (Sherlocka, alberta se stevem, inkoust), no a nemám ten dopravní prostředek (zkusím dle rady lokálněji, prostředek vím...), no a něco mi chybí, zadání zmizelo a já neusnu, dokud na to nepřijdu :-) prosím někoho o to chybějící zadání, abych na to mohla přijít!
Tak nic, jsem pako, měla jsem 4, zapomněla jsem na ten mrtvý jazyk. Takže už jen lokální král dopravního prostředku :-)
Vložit příspěvek