Knižní šifra - pomůže někdo?
neferty: Proč?
(jinak bonus taky ještě pořád vidím, je v levém horním rohu, zkuste obnovit stránku)
Já bych řekla, že zmizelo těm, co už uhodli výsledek? Já uhodla ze 3 písmenek, zadala výsledek a zadání je pryč. Ale chtěla jsem dohádat i zbytek... Už to mám, uf, můžu jít spát.
Ok, kopíruju:
1. Kniha o světě krále dopravního prostředku, o němž zpíval Freddie.
2. Nenech se zmýlit jménem, autor je původem soused Sherlocka, nikoliv Jánošíka. V této jeho knížce je těžké dohlédnout až na dno!
3. Nesmazatelný inkoust + 50.027515, 19.202793 napoví název knihy.
4. Důvěrně se pozná s Albertem, Leonardem i Stevem, ačkoliv osobně se se všemi nepotkal. Napoví ti život muže, kterého mohl spatřit pouze jako malé dítě.
5. Dokážeš se nazvat rozumným (alespoň tak, jako každý člověk) v mrtvém jazyce? Tak se jmenuje i kniha, kterou hledáš!
Posledně ale zadání zůstalo i po vyluštění...
4 už vím, ale nechápu. KDO se pozná s Albertem, Leonardem i Stevem?
Text příspěvku byl upraven 13.11.18 v 22:47
tak paradoxně byla hned po jedničce nejtěžší pětka, kde sice název knihy jasný, ale najít na martinusu to konkrétní vydání, které obsahuje písmeno...
Hele, az skonci tohle kolo tajneho bonusu, prozradi mi nekdo dvojku a ctyrku? Napadlo me reseni nahodou ze tri pismenek, ale ta dve zbyvajici me fakt budou lezet v hlave dlouho..
Dneska mám tři knihy - počítám, ale že ta čepel, která tam vykukuje, patří ke knize, která ještě odhalená není. Na tu si ještě počkám.
Edit: ale na druhou stranu se mi povedlo uhodnout jinou neodkrytou knihu podle rozmazaného obrysu. ^_^
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 07:44
A co ty růžové věci, vykukující úplně napravo? Pokračují pak až do obrázku na 27. 11. a 7.12. Nějaký nápad?
Nemám ještě ani vodu. Růžové věci - napadly mě akorát cihly a to asi není ono :-)
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 07:55
Mně to připomíná lepenkové krabice, ale o těch se romány často nepíší:o)))
"Voda" má takový zvláštní název. Hodně dlouhý. Popisuje situaci.
Angerine jeden takový název tam už dlouho cpu, docela dost slov o situaci - česky, slovensky - nebere to.
Angerine: supr nápověda, díky. Tak už také chybí jen ty růžové krabičky. A samozřejmě stále kniha ze včera z řecké mytologie. Kdyby k tomu měl někdo nejakou bližší nápovědu, budu moc ráda. =)
Magdalena_j do toho včerejšího hledaného objektu radím nechodit bez průvodce.
A já bych zas potřebovala ještě trochu něco k té dnešní vodě.
Mimochodem, autor dnešní vody má asi u autorů šifry nějakou protekci - evidentně ho milují!
Tak mám cihličky, krabičky - ale nemám ponětí, jak formulovat nápovědu. V každém případě, je to hranaté. Ale obvykle to má podobu krychle, ne kvádru jako je na obrázku.
Text příspěvku byl upraven 14.11.18 v 08:31
Mali88
Zkuste napřed knihu čtvrtou v pořadí, písmeno u ní hodně napoví. Zadejte si uvedená jména postupně do vyhledávače a zjistěte, co mají společného. A pak trochu zauvažujte o čase.
Nebo zkuste vyjít z těch čísílek - někam Vás nasměrují. Co znamenají? Je to jako navigace.
Angerine - právě že jsou to na obrázku kvádříky, takže moje dosazené Hovězí kostky od Hakla to nejsou... S tou vodou u mě úplná tupota, autory procházím, ale u těch nejčastějších nenacházím. Stydím se...
Mol - samozřejmě jsem to napsala blbě, už je to opravené, omlouvám se!! To je tak, když člověk dělá pět věcí najednou.
Dnes jsem marna jak s knihami (mam jen reku) tak s bonusem )mam jen 2a 3). Nakopnete me u knih s tim pasackem ci pocestnym ci co ve vesmiru, ruzovymi kvadriky a s bonusem? 4 at patram jak patram nenapada me a u 5 vim jakym mrtvym jazykem ake nejak take ne prijit na to spravne
Vložit příspěvek