Knižní šifra - pomůže někdo?
meč je v názvu knihy, ale v množném čísle a souvisí to s atmosférickým jevem
u dvou v posteli: jde o závažné onemocnění, které se přenáší nejčastěji pitnou vodou znečištěnou fekáliemi nebo potravinami a pokud jde o srdce, znázorňuje emoci mezi dvěma nakloněnými bytostmi
knihamouder: Díky za nápovědu nemoci, už mi to došlo. Prvně jsem ten název napsala trochu jinak. Teď už ho to vzalo.
hreiva: U meče zatím není vidět jedna významově důležitá věc. Důležité ale je, odkud vychází/čeho je součástí :)
Ne? Nebere mi to ani Policejní auto, ani Policejní automobil, ani Policejní vůz, ani Policistu/Policisty/Policajty...
někdy je dobré nehledat v tom složitosti, je to zcela jednoduché, zkuste se zasoustředit na orgán :-D
Text příspěvku byl upraven 01.11.17 v 11:06
Jednoduché! Doteď jsem se tak nesekla. :)) Ale zkusím ještě popřemýšlet, třeba mě něco napadne.
Falquar: poslední nápověda-knihu napsal hodně známý norský spisovatel
Zdravím, tak jsem se taky dala na luštění :) skvělý zabiják času a taky tipy na knihy, které jsem ještě nepřečetla :) už jsem trefila hodně kousků, ale často jsem střílela od boku nebo viděla někde něco, co ve skutečnosti bylo ještě na neodkrytém obrázku :)
zdazilek: někdo tu už psal, že to patří ještě ke králíkovi, ale taky nad tím přemýšlím
Matilda: u mozku nejde ani tak o mozek, jako o to, co představuje. Taky se dost říká, že spousta lidí to nemá. :-D
ni_kita: u kalhot jde o to, co mají v kapse, což ještě není vidět, takový zviřátko, malý a chlupatý
Někdo se tady ptal na to auto, k tomu opět platí: nepřemýšlet! :)) napište první slovo co vas napadne.
anna6472: aha nenapadlo mě to takhle samostatně, zkoušela jsem víceslovné názvy...děkuju :)
Vložit příspěvek